Kadar je nekdo, ki je nam blizu bolan želimo narediti vse, kar je v naši moči, da bi jim lahko olajšali trenutke, ki jih morajo preživeti z boleznijo. Ne glede na to, kaj poskušamo, imajo konvencialna zdravila svoje meje in redko kaj lahko tako zelo pomaga ko se otrok muči z dihanjem kot otroški inhalator. Ta deluje tako, da se v njem konstantno ogreva voda do te mere, da se spremeni v paro, nato pa je ta speljana po cevi do maske, ki si jo lahko otrok da čez obraz in lahko vdihuje paro, ki vsebuje tudi aktivne učinkovine, ki smo jih prej dodali vodi, ko smo jo vlili v otroški inhalator.

Para pomaga razširiti dihalne poti in zagotovi, da si lahko napolnimo pljuča, četudi nam bolezen to želi onemogočiti. Na ta način si lahko olajšamo dihanje za nekaj časa, prav tako pa učinkovite dodane pari poskrbijo, da lahko pljuča prej okrevajo, s tem pa moramo poskrbeti, da za najmlajše uporabimo otroški inhalator, da ne pride do komplikacij zaradi prevelike količine pare.

Konopljina smola se prav tako uporablja kot alternativna medicina a domu

Konopljina smola je najbolj koncentriran del konoplje, ki vsebuje posebno molekulo, ki se imenuje CBD, ki je znana po tem, da ima veliko pozitivnih učinkov na delovanje telesa, tudi na samem nivoju celic. Kadar se pojavljajo težave, ki jih poskušamo zdraviti s klasičnimi zdravili, vendar zgleda, kot da ne učinkujejo, kot bi morala, je dobro, da poskusimo tudi kakšno olajšanje lahko povzroči konopljina smola. Ne le, da ima molekula CBD znane učinke na razvoj celic, in sicer zatira razvoj mutacij, ki jih asociiramo z nastankom rakavih tkiv, prav tako blagodejno vpliva na živčevje in splošno počutje. Treba je omeniti, da konopljina smola ne vsebuje aktivne učinkovine THC, ki je pogosto omenjena v povezavi s konopljo.

Categories: splošno