Poroke se lahko organizirajo v različnih letnih časih. Nekateri pari imajo raje prve spomladanske mesece, ko se zelenje in narava prebujata. Dnevi se začnejo daljšati in še lahko občutimo prve tople žarke. Mesec maj je mesec zaljubljencev in je izredno priljubljen za poroko. Vendar se nekateri raje odločijo za poletno poroko, ker imamo v poletnem času večje možnosti za lepo vreme. Poleg tega pa si lahko omislimo tudi praznovanje na prostem. 

Poroke, ki se bo odvijala spomladi, pa ne moremo načrtovati izključno zunaj, saj nas lahko preseneti dež in tudi mraz. Zato je v spomladanskem času pametno imeti najeto gostilno ali dvorano, v kateri bomo brezskrbno slavili in praznovali. Ker pa so poroke na prostem v zadnjih letih pravi hit, se vedno več mladih želi poročiti poleti in si tako obljubiti zvestobo pod modrim nebom in žgočim soncem. 

Poroke se lahko praznujejo v vsakem letnem času. Zgodnja jesen je zato tudi še pravšnja, saj je vreme v mesecu septembru in oktobru še vedno prijetno toplo. Noči so sicer ponekod že hladne, a se na to lahko dobro pripravimo. V kolikor si želimo imeti jesensko poroko, ki bo še vedno topla, se moramo odločiti za prve vikende v septembru, že zelo kmalu nas lahko namreč presneti hladno vreme. 

Poroke nekateri pari radi načrtujejo sami. To veselje imajo predvsem neveste, ki že eno leto pred samim dogodkom začnejo s pripravami. Skrbno si morajo namreč izbrati obleko in čevlje, saj bodo na svoji poroki glavne nastopajoče. Vse oči bodo usmerjene v nevesto, ki bo morala biti brezhibna. 

Poroke so najlepše takrat, ko je vse vnaprej načrtovano in poteka tako, kot smo si zamislili. Nikakor se ne smemo prenagliti in preveč situacij prepustiti naključju. Le dobro načrtovana poroka nam bo omogočala popolno uživanje najpomembnejšega dne, ki si ga bomo za vedno zapomnili. 

 

Categories: splošno