V večjih prostorih se velikokrat pojavi težnja po njihovi pregradnji z namenom zmanjšanja prepiha ali zaščite pred umazanijo. Med najbolj enostavnimi sistemi je tudi pvc lamelni sistem, ki ga sestavljajo pvc lamele. Največkrat jih bomo zasledili v živilski industriji , hladilnicah, kmetijstvu, žagah, skladiščih, laboratorijih in gostinstvu. Prednosti pvc lamel je v tem, da kljub njihovi namestitvi še vedno ohranjajo veliko svetlobe v prostoru.

Pvc lamele so izdelane iz različne plastike in so prozorne. Najpogosteje se lahko uporabljajo za višine do 250 cm, njihova običajna širina pa je 200 mm. Glede na to, kakšna je izpostavljenost prepihu, se ob nameščanju določi medsebojno prekrivanje lamel. Praviloma se pvc lamele bolj prekrivajo, če je tudi izpostavljenost prepihu večja. Sistem nameščanja lamel je lahko zelo različen, a hkrati tudi zelo enostaven, pri čemer so nosilne in natične letve iz nerjavečega jekla, kar zagotavlja njihovo dolgo življenjsko dobo.

Mešalec za gnojevko zagotavlja mešanje brez jeze in garanja

Vsi lastniki hlevov se dobro zavedate, da je stranski produkt reje živine tudi gnojevka. Le ta se običajno iz hlevov steka v gnojne kanale iz katerih se običajno s cisternami razvozi in razprši po njivah. Zato je mešalec za gnojevko danes nepogrešljiv stroj za ustrezno pripravo gnojevke, njen razvoz in razprševanje. Tovrstne naprave se ponašajo z izjemno zmogljivostjo in tudi praktično uporabo, zaradi katere je delo v hlevu veliko bolj preprosto.

 

Mešalec za gnojevko ima štirikolesno podvozje, zato ga lahko med rešetkami premikate vzdolž celotne dolžine kanala v hlevu. Pri tem vam ni potrebno dvigovati rešetk, saj ima preklopni propeler, ki je izjemno zmogljiv, zato ustvari tako močan tok, da z lahkoto razpusti površinsko skorjo in homogenizira usedline. Mešanje je popolnoma varno in enostavno. Mešalec za gnojevko lahko uporabljate tako v svinjskem ali govejem hlevu, ob tem morate le zamenjati meč.

Categories: splošno