Se mogoče še spomnite kaj dejansko je termo folija? Mnogi ljudje tega ne vedo, vendar je bilo to včasih kar precej v uporabi, dokler niso postali bolj popularni stroji za vakuumsko pakiranje. Kar predvsem omogoča termo folija je to, da lahko zapakiramo bolj ali manj karkoli, ne glede na obliko samega produkta in nato uporabimo toploto za to, da se folija skrči in objame prav vsak del tega, kar se nahaja znotraj folije. Elektrotehniki dobro poznajo to metodo, saj se uporablja za to, da se izolira žice, prav tako pa se termo folija pojavlja, kot smo že prej omenili, na področju živilske industrije prav tako z namenom, da se folija skrči okoli produkta, ki ni pravilne oblike.

To tehniko lahko predvsem vidimo bolj v neživilski industriji, saj pogosto termo obdelava živil ni ravno idealna, še posebej, če recimo pomislimo na sadje ali zelenjavo, tudi meso nekako izpade iz te kategorije, vendar vseeno ta folija ima svoje mesto v svetu pakiranja

Ko pa smo že pri stvareh, ki držijo produkte na svojem mestu, tukaj je skoraj nemogoče, da bi bila pozabljena paletizacija.

Za tiste, ki jim paletizacija ni znana bi skoraj da težko to bolje razložili, kot se razloži že beseda sama. Tu se gre za proces v katerem so na palete zloženi produkti, nato pa jih na samo paleto fiksiramo tako ,da jo ovijemo s folijo in to je tisti del, ko se dogaja sama paletizacija. Zlaganje produktov na palete je nekaj, kar je kar precej pomembno še posebej, če se gre za to, da želimo čim bolj optimizirati prostor, ki ga imamo in s tem poskrbeti, da so vsi produkti na varnem celoten proces premikanja iz ene točke v drugo. Seveda pa je paletizacija proces, ki mora biti standardiziran.

Categories: splošno