Naslikajmo si popolnoma normalen vsakodnevni scenarij, ki se dogaja v vsakem gospodinjstvu vsak dan. Najprej se zgodi zajtrk, torej recimo ena ponev za jajca, nekaj krožnikov, več kot trije noži, vsaj dve vilici pa še skodelice čaja in toplega mleka ostanejo naložene v koritu do takrat, ko prva oseba ne pride domov, vendar takrat je že čas za kuhanje kosila, torej se znova nabirajo lonci in če nam že uspe med kuho kaj pospraviti lahko kaj kmalu vidimo, da bi nam katerikoli pomivalni stroji zelo koristili, večerje sploh ne bomo omenjali, saj že vsi poznate ta scenarij. Hočemo ali nočemo, pomivalni stroji so nekaj skoraj nujnega v našem življenju, če nimamo veliko časa, da bi aktivno skrbeli za gospodinjstvo. Saj za tisti občasen krožnik gre tudi brez, vendar čim moramo pospravljati nekoliko več kot le za sabo lahko zelo hitro vidimo očitno potrebo.

V slovenskih kuhinjah, kot tudi povsod drugod po svetu, najpogosteje vidimo tako imenovan podpultni pomivalni stroj in sicer so to pomivalni stroji, ki se diskretno pospravijo pod pult in so skoraj popolnoma nevidni, saj se po navadi lahko lepo zlijejo s kuhinjsko okolico.

To, da se odločimo za podpultni pomivalni stroj tudi pomeni, sa letno prihranimo nekaj denarnih sredstev, saj so tovrstne naprave odlične z ekonomično porabo vode, tudi električno niso preveč potratne. Mnogi pomivalni stroji tudi vključujejo funkcijo predpriprave vode pred opravljanjem pomivanja posode in tako poskrbijo, da vaši kozarci ne bodo sivi zaradi konstantnega pomivanja v trdi vodi, ki lahko uniči popoln prozoren efekt. Da ne omenjamo učinkovitosti, ki jo imajo pomivalni stroji in tudi bolj ali manj katerikoli podpultni pomivalni stroj. Za ročno pomivanje moramo velikokrat posodo vnaprej namočiti in zavzemati prostor v umivalniku, česar nam ni treba narediti, če imamo kakovosten podpultni pomivalni stroj.