Poliranje luči je izredno pomembno pri starejših avtomobilih, ki imajo žaromete v izredno slabem stanju in jih moramo večkrat letno spolirati. Luči se po določenih letih izpraskajo ter postanejo blede. Ker nam takšne luči zmanjšujejo vidljivost, si lastniki avtomobilov pomagajo z nakupom primerne polirne paste, ki bo luči hitro ter dobro spolirala. Tako bomo na enostaven način ostranili vse manjše in večje praske, ki zmanjšujejo svetilnost žarometov.

Poliranje luči jih dodatno zaščiti pred zunanjimi vplivi ter jih pripravi na nadaljnjo uporabo. Kadar pa so žarometi preveč uničeni, nam žal ne preostane drugega ko to, da jih zamenjamo. Pred uporabo polirnih izdelkov, moramo izredno natančno prebrati vsa navodila, ki so bila priložena, saj bomo le tako vedeli, kakšne težave nam lahko pasta povzroči.

Poliranje luči morajo izvesti odrasli, saj ni primerno delo za otroke, ker bi jim polirna masa lahko zašla v oči ali pa bi jo lahko zaradi nepozornosti staršev tudi zaužili. Ker je izredno strupena je pomembno, da jo vedno hranimo izven otroškega dosega.

Zavorna tekočina za boljše zaviranje

Zavorna tekočina je lahko različnih blagovnih znamk. V vsakem avtomobilu, jo mora lastnih vsako leto redno zamenjati. Nekateri serviserji jo menjajo izredno pogosto, spet drugi pa le vsake dve do tri leta.

Zavorna tekočina je ključen dodatek tudi, ker omogoča varno vožnjo, ki je izredno pomembna. To je tudi razlog zaradi katerega moramo kupiti le tisto zavorno tekočino, ki je narejena po najvišjih standardih. Četudi je dražja od ostalih, moramo zaupati v njeno kakovost.

Zavorna tekočina je še toliko bolj pomembna pri tistih avtomobilih, ki imajo vgrajene napredne zavorne sisteme, saj nam dobra zavorna tekočina ne bo poškodovala tesnilnih elementov pri zavornih sistemih. Zavorne tekočine prodajajo v različnih embalažah. Vedno moramo pred nakupom pomisliti koliko zavorne tekočine bomo v enem letu porabili in se nato na podlagi izračuna lahko lažje odločimo kaliko je bomo kupili.

Categories: avto