Včasih je pri nakupu prenosnika prioriteta cena. Potrebujemo na primer le osnovni prenosnik za vsakdanjo osebno rabo, za zgolj občasno opravljanje kakšnih zahtevnejših opravil pa ne nameravamo zapraviti veliko denarja. Brskali bomo torej po nižjem cenovnem razredu in poskušali prihraniti kakšen evro. To je vsekakor smiselna odločitev, a vedeti moramo, kje lahko varčujemo in kje ne.

Najboljša opcija je ta, da se odločimo za izdelke priznanih znamk. Varno izbiro na primer predstavljajo HP prenosniki, verjetno se bo v takšni vlogi odlično znašel tudi kakšen prenosnik Lenovo ali pa pobrskamo še po ponudbi drugih znamk. Vsekakor pa se izogibamo proizvajalcem, ki nimajo omembe vrednega tržnega deleža in prodajajo neznane modele. Četudi so specifikacije teh računalnikov morda impresivne in obljubljajo odlično razmerje med kakovostjo in ceno, jim običajno ne gre zaupati.

Sicer pa velja tudi to, da bo takšne računalnike prekosil praktično vsak prenosnik Lenovo, prav tako HP prenosniki že v nižjem cenovnem razredu ponujajo določene odlike, ki jih ne gre pričakovati od neznanih proizvajalcev. Manj zanesljive znamke varčujejo na različne načine, predvsem pa tam, kjer ne bi smele. Morda ne neposredno na zmogljivosti, gotovo pa na vzdržljivosti, zanesljivosti in življenjski dobi naprav. Tudi za osnovne prenosnike so to ključne lastnosti, ki jih pri izbiri oziroma nakupu računalnika ni pametno prepuščati naključju.

Varčujemo raje na drugih področjih. Prenosnik Lenovo na primer za nižjo ceno ne bo oklestil osnovne konfiguracije ali najpomembnejših odlik naprave, temveč bo ponudil nekaj manj dodatne opreme in drugih zadev, ki ne vplivajo neposredno na uporabnost, zmogljivost in druge ključne lastnosti računalnika. Tudi HP prenosniki brez kompromisa tudi v nižjem cenovnem razredu ponujajo zanesljivost priznane blagovne znamke in vse prednosti, ki jih ob tem pričakujemo. Varčujemo pri tistih funkcionalnostih, ki za uporabnika niso nujne. Na srečo to odpira dovolj možnosti za prihranek brez tveganja in brez nezadovoljstva.