AED defibrilator je prenosna elektronska naprava, ki je postala neizogibna v temeljnih postopkih oživljanja. Temeljni postopki oživljanja so vnaprej določeni postopki, ki se jih držimo v primeru nenadnega zastoja srca. Ti nam omogočajo, da v primeru zastoja srca ravnamo hitro in učinkovito ter tako povečamo možnost preživetja. Temeljni postopki oživljanja narekujejo med drugim tudi to, da je potrebno pri postopku oživljanja čim prej uporabiti AED defibrilator.

AED defibrilator samodejno zazna motnjo srčnega ritma in proizvede električni sunek, ki lahko vzpostavi ponovno bitje srca. Na ta način je učinkovitost samega oživljanja bistveno večja, kot pa če izvajamo samo stiske prsnega koša z rokami. AED defibrilator je zato nameščen na vseh javnih mestih, in je dostopen 24 ur na dan, torej kadarkoli podnevi ali ponoči. Njegova uporaba je zelo enostavna tudi za laike, saj ob uporabi le sledimo glasovnim navodilom AED defibrilatorja. Gre za napravo, ki bistveno poveča možnost preživetja.

AED Slovenija vam ponuja defibrilatorje različnih blagovnih znamk

Avtomatski elektronski defibrilatorji so v Sloveniji vedno bolj dostopni. Glavni povod za to so povečane srčno žilne bolezni in vedno bolj pogosti zastoji srca med prebivalci. Zato je v interesu različnih občin in skupnosti, da so avtomatski elektronski defibrilatorji nameščeni na čim več različnih lokacijah. To omogoča hitro in učinkovito ukrepanje v primeru nenadnega zastoja srca, pri čemer se z uporabo AED defibrilatorja možnost preživetja bistveno poveča. Pestro ponudbo različnih defibrilatorjev boste našli tudi na spletu, če v iskalni niz vtipkate AED Slovenija.

Glavna naloga AED defibrilatorjev je sprostitev električnega sunka v primeru nenadnega zastoja srca. Princip delovanja AED defibrialtorjev različnih blagovnih znamk je enak, med seboj se razlikujejo predvsem po zunanjem izgledu in nekaterih dodatnih funkcijah. Pestra spletna ponudba različnih AED defibrilatorjev se nam odpre, če v spletni iskalni niz vtipkamo AED Slovenija. Videli bomo, da je spletna izbira resnično izjemno široka.

Categories: Drugo