V naših krajih je precej pogosto, da ima skoraj vsak lastnik posestvi tudi nekaj zemlje in kar pogosto na tej zemlji tudi gojimo kakšno sadje. Včasih, ko je boli več tega uporabljenega za domačo uporabo, je bilo praktično imeti toliko sadnih dreves ali grmičevja, vendar se danes redko kdo letno sladka s tako velikimi količinami sadja, ker imamo radi diverziteto. Dober način, da to sadje ne gre v nič je to, da ga prodamo oziroma preprodamo nekomu, ki ga zares potrebuje.

Pri tem nam lahko zelo pomaga plastična embalaža za sadje, ki je posebej prirejena za svojo nalogo. Posebna plastična embalaža za sadje je narejena tako, da vsebuje veliko majhnih lukenj, ki omogočajo, da zrak ves čas kroži okoli posameznega sadeža, kar pomeni, da nikjer ne more zastajati vlaga, tako da je veliko manjša možnost, da pride do gnitja še preden zaužijemo sadež. Prav tako pa je vsaka posebna plastična embalaža za sadje narejena s čim manj plastike in poskrbi, da je kar se da lahka.

Za pakiranje profesionalnih izdelkov, se pogosto uporablja BOPP folija

To je posebne vrte folija, ki je nekoliko drugačna kot navadna plastična folija za živila, ki smo je vajeni iz lastne kuhinje. BOPP folija je najbolj prisotna pri pekovskih izdelkih in tudi na primer sadja. Taka folija je nekaj, česar ne moremo ravno kupiti v supermarketu, ampak lahko pa jo brez problema naročimo preko spleta po precej nizkih cenah, ravno zato, ker se tako pogosto uporablja za pakiranje profesionalno proizvedenih izdelkov, tako da se v industriji veliko uporablja, je je veliko narejene in zato jo lahko mi dobimo po nekoliko nižjih cenah, kot bi si sprva predstavljali, da so taki izdelki dostopni.

Ne glede na to, ali je naš izdelek zapakiran s kakšno bolj komercialno folijo, ali je uporabljena BOPP folija, je vseeno najpomembnejša kvaliteta.

Categories: splošno