Ko so na trg sprva prispele tablice, so bile videne kot precej veliki telefoni in kot nekaj ,kar nima pretirano veliko uporabne vrednosti, vendar so to uspeli tablični računalniki precej hitro prerasti in za mnoge je postal tablični računalnik nekaj, kar močno olajša vsakdanje življenje, tudi v poslovnem smislu. Že dolgo časa je najbolj prepoznan Apple iPad, ki je bil precej hitro ena izmed vodilnih tablic na trgu in seveda se je od takrat ogromno spremenilo, predvsem na področjih kvalitete zaslona, baterije in procesorske zmožnosti. Poleg tega, pa je Apple iPad vedno bil odlikovan na podlagi svoje estetike, saj se redko katera naprava kosa z elegantnostjo, ki jo ima ta naprava.

Velika armada aplikacij omogoča to, da je lahko Apple iPad naš nepogrešljivi partner na poslovnem parketu z aplikacijami za nadzorovanje časa in na področju financ, lahko pa je tudi nekaj, kar damo otroku v roke po napornem dnevu in si skupaj ogledamo kakšno risanko na manjšem zaslonu.

Vseeno bodo tablični računalniki težko konkurenca prenosnikom

Vseeno ostaja dejstvo, da kljub vsem aplikacijam, ki obstajajo za tablice, je preprosto bolje delati na računalniku, kot je na primer prenosni računalnik HP. Razlogov za to je več, ampak pojdimo čez najbolj osnovne.

Prav vsi prenosniki, tudi prenosni računalnik HP imajo možnost ločene tipkovnice, nekateri imajo sedaj možnost, da se obrne ali sname zaslon, ki nato deluje kot tablica, vendar še vedno obstaja možnost, da ta zaslon uporabljamo kot standarden računalnik, kar pomeni, da lahko hkrati tipkamo in imamo pred sabo poln zaslon, kar na tablici ni mogoče.

Vseeno to ne pomeni, da je to edini razlog, amapk kot smo prej omenjali imajo vsi prenosniki in s tem tudi prenosni računalnik HP več prostora, za elemente, ki jih naredijo privlačne kupcu, torej so bolj zmogljivi.

Categories: Drugo