Če se ob prehodu med prostori res ne moremo ustavljati, pridejo v poštev le vrata, ki se odpirajo in zapirajo samodejno. Na srečo je to povsem izvedljivo v praktično vsakem okolju. Pravzaprav danes uporabljamo napredna vrata, ki bi še nekaj desetletij nazaj veljala za znanstveno fantastiko. Na voljo so izjemno napredni mehanizmi, ki omogočajo, da prilagodimo funkcionalnost vrat tudi kakšnim zelo specifičnim zahtevam. Ponudbe je na tem področju dovolj, da bo prav vsak uporabnik našel pravo rešitev zase.

Že povsem osnovna avtomatska drsna vrata lahko svojo nalogo odlično opravljajo. To so vrata, katerih edina naloga je prav ta, da omogočajo enostaven prehod brez potrebe po upravljanju vrat. Odprejo se samodejno, prav tako se samodejno zaprejo. Takšna vrata so izredno dobrodošla tam, kjer moramo prostore fizično razločiti, a med njimi tudi redno prehajamo, še posebej če imamo ob tem polne roke. Najboljši primer so avtomatska drsna vrata v kuhinjah gostinskih lokalov ali pa v zdravstvenih ustanovah. Seveda pa tak enostaven in hkrati zelo učinkovit mehanizem koristi tudi v mnogih drugih okoljih.

Če se ne omejimo le na enostavna avtomatska drsna vrata, pa imamo takoj na voljo še mnoge bistveno naprednejše mehanizme. Na misel pridejo predvsem drsna vrata poslovnih in komercialnih objektov, ki imajo več pomembnih nalog. V prvi vrsti vabijo stranke, ki se ne želijo ustavljati pred vrati, nadalje pa skrbijo tudi za ugled podjetja in izgled poslovalnice. Uporabljajo se predvsem avtomatska drsna vrata iz stekla. Nadalje imajo takšna vrata tudi to nalogo, da prostore dobro zavarujejo v času, ko niso v uporabi. To pomeni, da potrebujemo napredne varnostne mehanizme, zelo dobrodošla je tudi možnost upravljanja na daljavo. Na srečo sodobni vratni sistemi ponujajo vse to skladno s čudovitim izgledom in brezhibnimi osnovnimi funkcionalnostmi. Takšna avtomatska drsna vrata so za zahtevnejše uporabnike gotovo najboljša izbira.

Categories: dom