V življenju se stalno srečujemo z raznimi obremenitvami, pod stresom smo prav vsak dan, nato pa nas lahko vržejo iz tira še kakšni posebni dogodki, na katere ne moremo biti vedno povsem pripravljeni. 

Zato je pametno dobro skrbeti za svoje zdravje in počutje, da imamo kar najboljši temelj za spoprijemanje s takšnimi tegobami. 

V pomoč so nam Bachove kapljice, ki lahko učinkovito pomagajo pri uravnavanju vsakodnevnih obremenitev in blažijo čustvene odzive, ki nas pogosto spravijo v težave. 

Gre za naravno sredstvo, ki ima blagodejen učinek na človeško telo, še posebej na živčni sistem in na čustveno doživljanje vsakdanjih tegob. Kapljice lahko redno uživamo in s tem skrbimo za ravnovesje v svojem življenju, lahko pa pobrskamo med mešanicami, ki so posebej pripravljene za kakšne specifične težave in obremenitve. 

Tako nam Bachove kapljice vedno ponujajo dobro rešitev za vzdrževanje mirnega in prijetnega življenja, lahko tudi za odpravljanje kakšnih težav in ovir, s katerimi se neizogibno srečujemo. Pripravljajo se različne mešanice, sestavljene iz skrbno izbranih cvetnih esenc – v ponudbi bomo gotovo našli atraktivna sredstva za pomoč ob raznih preglavicah, ki nam iz dneva v dan grenijo življenje.

Poznamo različne mešanice za Bachove kapljice

Doktor Edward Bach je bil pionir alternativnega zdravljenja s cvetnimi esencami, preizkušal je učinke različnih cvetov in njihovega potenciala za blaženje tegob, s katerimi se redno srečujemo. Predvsem se je osredotočil na negativna čustvena stanja in odzive, ki se lahko regulirajo z naravnimi sredstvi. Pripravil je tinkture z esencami različnih rastlin in raziskoval njihove učinke na različne vsakdanje tegobe.

Bachove kapljice vsebujejo različne cvetne esence

Danes se Bachove kapljice pripravljajo po istem principu, le na drugačen način. V stotih letih so proizvodni procesi seveda zelo napredovali in ni treba več ročno zbirati rosnih kapljic z rožnih cvetov. Imamo raznovrstno ponudbo, ki prepriča s širokim naborom koristnih sestavin in obljublja izvrstne učinke v boju proti vsakdanjim obremenitvam. 

Tu sicer naletimo tudi na razne alternative, zelo priljubljene so recimo baldrijanove kapljice, ki imajo podoben pomiritveni učinek, niso pa pripravljene posebej za čustvene stiske in obremenitve ob kakšnih večjih življenjskih dogodkih. Zato se pogosto poslužujemo Bachovih kapljic ob posebnih priložnostih, sploh če se seznanimo s celotno ponudbo na tem področju.

Bachove kapljice dobimo v različnih pakiranjih oziroma kot različne mešanice. Vedno predstavljajo osnovo cvetne esence, izbrane rastline pa lahko ponudijo različne učinke. 

Poznamo kapljice, ki so pripravljene le iz ene rastlinske vrste, lahko pa izberemo tudi mešanice, ki so uravnotežene za kar najboljši učinek. Kapljice so pogosto pripravljene prav za specifične obremenitve, recimo za pomiritev ob šoku in žalosti, za umiritev misli pri nervozi, tudi za nespečnost, brezvoljnost in druge pogoste tegobe.

Bachove kapljice dobimo kar v lekarni

Medtem ko so se Bachove kapljice, tako kot druga blagodejna sredstva, v preteklosti pripravljale ročno, je danes najlažje dobiti to ponudbo kar v lekarni. Tudi tam še najdemo ročno pripravljene izdelke, ki nam ponujajo izvrstne učinke. 

Poleg tega imamo na enem mestu še drugo ponudbo, kot so baldrijanove kapljice, tako bomo kar najbolje poskrbeli za svoje zdravje in počutje.

V lekarni s to ponudbo bomo gotovo dobili različna pakiranja, po katerih posegamo v različnih življenjskih situacijah. Spoznavamo učinke izbranih rastlin, ki imajo velik potencial tudi nasploh v medicini, Bachove kapljice pa nam to ponujajo že pri domači rabi. Včasih lahko posebej kupimo tudi posamezne sestavine ali pa druge naravne izdelke iz izbranih sestavin, tako se recimo pogosto uporablja tudi baldrijan za pripravo zdravil in sredstev za pomiritev. V dobro založeni lekarni najdemo veliko uporabnih sredstev, s katerimi poskrbimo za svoje zdravje.

Ena možnost je tudi ta, da Bachove kapljice in druga sredstva pripravljamo sami. To ni nič novega, saj koristimo učinke zdravilnih rastlin na različne načine, recimo s pripravo čajev ali z uživanjem surovih rastlin. Uporabimo lahko baldrijan in druge sestavine za pripravke, ki nam bodo zelo koristili.

V lekarni enostavno kupimo Bachove kapljice, ne bo jih treba nabirati v naravi

Druga koristna sredstva, ki spremljajo Bachove kapljice

Za uravnavanje čustvenega doživljanja so Bachove kapljice izvrstna izbira. Moramo pa poskrbeti tudi za druga področja zdravja in počutja, predvsem za vnos ključnih hranil za dobro delovanje telesa. Na srečo tudi pri tem najdemo prave rešitve, tako da bomo lahko vzdrževali optimalno zdravje.

Za zadosten vnos koristnih hranil lahko poskrbi zeolit, ki je vir mnogih elementov, nujnih za delovanje človeškega telesa. Pridobili bomo zalogo koristnih mineralov in telo pripravili na vsakdanje obremenitve. Poleg tega se te sestavine pogosto kombinirajo z drugimi koristnimi sredstvi, recimo z vitamini, sploh če najdemo zeolit v ponudbi lekarn, ki pripravljajo posebne mešanice kot prehransko dopolnilo za zdravo življenje.

Vsekakor imamo na voljo kar pestro zbirko različnih sredstev, s katerimi za svoje telo in počutje dobro poskrbimo. Veliko pa naredimo tudi s preventivo. Najbolje se bodo Bachove kapljice obnesle v primeru, da tudi sicer skrbimo za mirno in sproščeno življenje, se izogibamo velikim obremenitvam in stalnemu stresu, telesu pa zagotavljamo vsa potrebna hranila. Le tako lahko pričakujemo dober učinek blagodejnih sredstev, ki postavljajo piko na i našim prizadevanjem za zdravo življenje.

Categories: splošno