Skladiščenje tovora na paletah je dobra ideja, če seveda imamo ustrezno opremo, ki nam omogoča premikanje in dvigovanje palet. Za ta namen uporabljamo različne viličarje, lahko kar ročni paletni viličar, lahko pa kakšne zmogljivejše izvedbe. Pomembno je, da izberemo pravo napravo za naše potrebe. Pogosto se izkaže, da je za delo s paletami najboljša izbira enostavna oprema, prav tako so lahko ti viličarji rabljeni, kar še dodatno zniža stroške nakupa in uporabe.

Ročni paletni viličar

V izhodišču moramo poskrbeti predvsem za to, da ne kupujemo po nepotrebnem zelo zmogljive opreme, ki je v resnici ne potrebujemo. Tovor na paletah je zelo prikladen za prestavljanje in dvigovanje, običajno tudi nimamo opravka z zelo velikimi obremenitvami, čeprav seveda še vedno potrebujemo dovolj zmogljiv in zanesljiv viličar. 

Izkaže se, da je ročni paletni viličar lahko kot nalašč za takšno delo, še posebej v okolju, kjer bo prišla najbolj prav okretna naprava, s katero lahko delamo hitro in natančno. Takšni viličarji so uporabni tudi v manjših skladiščih, kjer se palete pogosto prestavljajo. Seveda lahko vsestransko napravo izkoristimo na različne načine, če imamo raznovrstno delo s paletami.

Stroške znižamo tako, da izberemo električni ročni paletni viličar, ki deluje varčno in ima dolgo življenjsko dobo. Če so ti viličarji rabljeni, lahko že ob nakupu računamo na nižjo ceno. Paletni viličarji so precej priljubljeni, pogosto se uporabljajo, tako jih pogosto najdemo tudi na trgu rabljene opreme. Ker so viličarji rabljeni, bo cena avtomatsko nižja, čeprav gre še vedno za zelo zanesljive naprave, ki nam bodo služile še dolgo vrsto let. 

Seveda je pametno dobro pobrskati po ponudbi in izbrati napravo, ki najbolje odgovarja našim potrebam. Le s temeljitim premislekom lahko zmanjšamo težave in stroške pri uporabi opreme za tovorjenje palet, še posebej če imamo v mislih dolgoročno uporabo.

Categories: splošno