Na ceno pri obisku zobozdravnika običajno niti ne mislimo, saj gre večinoma za redne preglede in osnovna zdravljenja, to pa so storitve, ki so vključene v obvezno zdravstveno zavarovanje. Včasih pa potrebujemo tudi kakšne druge storitve ali pa dentalne izdelke, ki jih bo treba plačati posebej, lahko pa se tudi pri osnovnih storitvah odločimo za zasebnega zobozdravnika. Kakšne cene lahko pričakujemo?

Vse je odvisno od tega, katerega izvajalca izberemo. Seveda je pametno, da zahtevne storitve opravlja dober zobozdravnik, Ljubljana je praviloma najboljša opcija za iskanje takšnih izvajalcev. V mestu je največ ponudbe, tako da lahko tudi cene najlažje primerjamo. Najprej moramo ugotoviti, kakšne storitve sploh ponuja določen zobozdravnik, Ljubljana resda predstavlja bogato ponudbo storitev, ni pa nujno, da bo kar vsak izvajalec opravljal tiste storitve, ki jih iščemo oziroma potrebujemo.

Največ sreče bo z iskanjem zobozdravnikov, ki ponujajo storitve in izdelke, po katerih je največ povpraševanja. Pri teh lahko pričakujemo tudi najugodnejše cene, čeprav praviloma ni pametno preveč varčevati. Posebej dobre ponudbe recimo najdemo za zobni implantat, cena se pri tem spusti na le nekaj stotakov, že za okoli 300 evrov lahko najdemo storitev pri ljubljanskih zobozdravnikih. Seveda je za implantat cena lahko precej nepredvidljiva, saj moramo upoštevati še vse preglede, dodatne storitve in izdelke. Tako je lahko veliko odvisno od tega, kaj za določeno ceno sploh ponuja izbrani zobozdravnik. Ljubljana omogoča primerjavo ponudbe in primerjavo cen, se bo pa treba vsebini ponudbe dobro posvetiti. Za implantat cena morda na prvi pogled izgleda ugodna, a kasneje ugotovimo, da bo treba plačati še mnoga doplačila.

Dobri zobozdravniki bodo gotovo vnaprej pripravili okviren izračun stroškov, svojo ceno pa bodo tudi upravičili. Splača se zaupati zobozdravnikom, ki so izkušeni in usposobljeni ter lahko ponudijo odlično izkušnjo, tudi če so nekoliko dražji. Predvsem pa ne gre varčevati pri pomembnih izdelkih, ki bodo svoje delo opravljali dolga leta.

Categories: splošno