Da bi lahko uspešno zaključili postopek opravljanja vozniškega izpita, moramo naposled opraviti tudi dodatno usposabljanje iz varne vožnje, s tem namenom prvič obiščemo center varne vožnje

A tam najdemo še druge storitve, ki so lahko prav tako koristne – ne le za voznike začetnike, temveč tudi za izkušene voznike, ki želijo pridobiti dodatne spretnosti ali doseči kakšne druge učinke. V ponudbi so namreč različni programi, med katerimi lahko izbiramo, tako bo prišel na svoj račun prav vsak voznik.

Storitve, ki jih nudi center varne vožnje, so dobro prilagojene različnim vrstam voznikov. Tako začetniki kot izkušeni vozniki in celo profesionalci bodo našli v ponudbi pravi program zase, saj nam vožnja z usposobljenimi inštruktorji na dobro urejenem poligonu prinaša nove izkušnje, ki jih v prometu ne srečujemo tako pogosto. 

Tudi če smo stalno na cesti, ne bomo pogosto naleteli na posebne razmere in nepredvidljive situacije, s katerimi se lahko spoznamo na poligonu. Da bi bili v takšnih primerih dobro pripravljeni in znali pravilno reagirati, se splača koristiti ponudbo strokovnjakov in se udeležiti tečaja varne vožnje.

Center varne vožnje nudi zanimive tečaje tudi za izkušene voznike, ki iščejo nove izkušnje

Ponudba, ki jo ima center varne vožnje

Gotovo bodo tečaj varne vožnje obiskali vozniki začetniki, zanje je to namreč obveznost, ki se ji ne morejo izogniti. Gre za program dodatnega usposabljanja, ki ni sestavljen le iz vožnje na poligonu, temveč vključuje tudi skupinsko delavnico o psihosocialnih odnosih med udeleženci v prometu. 

Ta program je zasnovan kot enodnevni tečaj, ki udeležencem ne bo predstavljal posebne obremenitve. Vozniki začetniki bodo spoznali nekatere situacije, s katerimi se lahko srečamo na cesti, in se naučili z novimi veščinami odreagirati v zahtevnih razmerah. Seveda pa je za mnoge udeležence cilj predvsem to, da pridobijo potrdilo o uspešno opravljeni varni vožnji, da lahko podaljšajo vozniško dovoljenje.

Poleg tega ima center varne vožnje ponudbo še za druge voznike. Tu najdemo zelo pestro zbirko različnih tečajev, ki so običajno bolj fleksibilni in lahko ustrezajo potrebam različnih vrst voznikov. Medtem ko ima program za voznike začetnike predpisano vsebino, se pri drugih tečajih lahko prilagodimo in jih zastavimo tako, da odgovarjajo na posebne zahteve udeležencev. Tako so na voljo recimo tečaji za motoriste, pa tudi nadaljevalni tečaji za voznike avtomobilov. 

Na intenzivnih tečajih se spoznamo z zahtevnimi razmerami na cesti in se preizkusimo tudi v naprednih veščinah pri upravljanju vozila. Morda bomo imeli možnost preizkusiti kakšne bolj zmogljive avtomobile, gotovo pa bomo pridobili nove izkušnje, ki so naravnost nepogrešljive.

Poleg programov za voznike začetnike in raznovrstnih tečajev za splošno javnost so na voljo tudi posebni programi za tiste, ki želijo z opravljanjem tečaja izbrisati kazenske točke ali ponovno pridobiti vozniško dovoljenje.

Center varne vožnje pomaga pri reševanju težav

Če se znajdemo v kakšni godlji, nam bo lahko prav center varne vožnje ponudil pravo pomoč. To velja za tiste voznike, ki hitro nabirajo kazenske točke, lahko pa celo izgubijo vozniško dovoljenje. Tudi v takšnih primerih namreč najdemo programe, ki so zelo koristni ali pa celo zahtevani.

Program za izbris kazenskih točk omogoča izbris štirih kazenskih točk, če jih še nismo presegli 17. Udeležimo se ga lahko enkrat na dve leti, kar nudi dobrodošlo možnost za izbris kazenskih točk in nekoliko bolj sproščeno vožnjo, ne da bi tvegali izgubo dovoljenja že zaradi kakšnega manjšega prekrška.

Center varne vožnje predstavlja preventivo, pa tudi dobrodošle opcije v primeru, da se znajdemo v godlji

Če vozniško dovoljenje res izgubimo, pa nam center varne vožnje nudi program za ponovno pridobitev vozniškega dovoljenja. Tu imamo tudi možnost za odložitev prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, če smo še v postopku, ko sodišče odloča o prenehanju veljavnosti. 

S takšnimi programi se izognemo velikim preglavicam, ki jih prinaša izguba vozniškega dovoljenja, seveda pa bomo morali opraviti nekaj dela – najti moramo pravi tečaj, ki je namenjen prav temu namenu. Takšne tečaje lahko zahteva sodnik ali pa nas na center varne vožnje napoti pooblaščeni izvajalec zdravstvene dejavnosti.

Center varne vožnje je prijazen do udeležencev tečajev

Izobraževanje in usposabljanje voznikov pogosto povezujemo z visokimi stroški in posebnimi zahtevami, s katerimi se srečujemo že v avtošoli. Pri varni vožnji pa lahko računamo na nekoliko bolj prijetno izkušnjo, sploh če se odločamo za katerega izmed prostovoljnih tečajev. 

Tu nam ponuja tečaj varne vožnje izvrstno izkušnjo in dokaj dostopno ceno, predvsem pa bomo za svoj denar dobili nepozabno doživetje in neprecenljive veščine. 

Izvajalci teh tečajev so načeloma zelo fleksibilni. Za tečaje imamo na voljo več ugodnih urnikov, izvajajo se precej pogosto, še posebej tisti, po katerih je veliko povpraševanja. Običajno organizira center varne vožnje skupinske tečaje v manjših skupinah. Pri centru imamo morda možnost izposoje vozila, kar je še dodaten plus. 

Tako so ta usposabljanja pravzaprav zanimivo doživetje, ob katerem pridno nabiramo nova znanja in izkušnje, nimamo pa kakšnih velikih obremenitev ali zahtevnih nalog.

Posledično ima dodatno usposabljanje za voznike tudi odličen učinek in od tečaja bomo dejansko nekaj odnesli. Ne gre le za formalnost ali za nujni korak do vozniškega dovoljenja, temveč za dobro investicijo v naše veščine in izkušnje, s katerimi postanemo boljši vozniki.

Categories: splošno