Pri tlakovanju večjih površin, ki bodo podvržene večjim obremenitvam, nimamo veliko svobode – izbrati bo treba tlak, ki bo lahko ugodil tem zahtevam. Smiselnih rešitev ni veliko, gotovo pa predstavljajo privlačno opcijo epoxy tlaki, ki so prilagojeni prav uporabi v takšnih okoljih. Ker pa so predvsem pri večjih površinah takšne rešitve lahko zelo drage, pogosto pobrskamo po ugodnejših izvedbah, ki lahko za nižjo ceno prinesejo prav tako prepričljive učinke. V tem primeru je to epoksi premaz, ki ga nanesemo neposredno na betonsko ploščo oziroma drugo površino, ki jo želimo na ta način zavarovati.

Epoksi premaz za tla je lahko idealna rešitev v različnih bolj ali manj obremenjenih okoljih. Pravzaprav se zelo priporoča tudi tistim, ki načrtujejo tlakovanje stanovanjskih prostorov. Tudi v tem okolju namreč pridejo do izraza prednosti, ki jih prinaša epoksi, čeprav verjetno ne bomo mogli do potankosti preizkusiti vseh njegovih odlik. Epoxy tlaki so v domačem okolju najbolj ustrezni v garažah in delavnicah, pa tudi v kuhinjah, na hodnikih in v raznih skupnih prostorih. V vseh teh primerih bo verjetno že epoksi premaz s svojimi lastnostmi povsem zadoščal, če imamo seveda na voljo ustrezno podlago. Ne moremo namreč pričakovati, da bo epoksi premaz za tla zelo učinkovit in zanesljiv, če ga nanesemo na slabo podlago.

V vsakem primeru pa ima epoksi premaz za tla nekatere specifične prednosti, zaradi katerih je priljubljena izbira v različnih okoljih. Posebej izstopa ugodna cena, ki je zelo privlačna za domače mojstre, pa tudi za mnoge druge uporabnike. Na večjih površinah se cena pokaže za veliko prednost, saj lahko ogromno prihranimo. Medtem ko so večplastni epoxy tlaki lahko dokaj zahtevni za izdelavo, omogočajo premazi zelo enostavno namestitev na površino – pravzaprav lahko to opravimo kar sami, kar še dodatno zniža stroške. V končni fazi ponujajo premazi odlično razmerje med kakovostjo in ceno.

Categories: dom