Ste se kdaj spraševali, kako pride voda iz javnega vodovodnega omrežja do vaše pipe? Za to poskrbi hišni vodovod, po katerem je napeljana tako hladna kot tudi topla voda, ki jo potrebujete za kuhanje, umivanje, splakovanje WC školjke in še kaj. Na področju hišnega vodovoda smo v zadnjih letih doživeli velik napredek v smeri njegove čim večje učinkovitosti ter zanesljivosti delovanja, in seveda strokovne ter kakovostne izvedbe.

Hišni vodovod je ena od prvih grobih napeljav v objektu, ki se ga izvede takoj, ko so postavljene vse stene. Običajno so razvodi napeljani vertikalno in horizontalno na takšen način, da je pot do izpusta čim krajša. S tem ne poskrbimo le za učinkovitejše delovanje, ampak porabimo tudi manj materiala. Danes se za izvedbo hišnega vodovoda uporabljajo plastične cevi, ki predstavljajo prihodnost vodovodnih inštalacij, saj jih odlikuje izjemna trpežnost in življenjska doba tudi do 50 let. 

Servis toplotnih črpalk omogoča njihovo brezhibno delovanje

Toplotne črpalke so vedno bolj priljubljen način ogrevanja, saj veljajo za zelo učinkovite in zanesljive naprave. K temu lahko pripišemo še visoko rast fosilnih goriv in vedno večjo okoljsko osveščenost ljudi, zaradi česar se ljudje odločajo za okolju prijazne načine ogrevanja. Toplotne črpalke ločimo glede na vir, ki ga uporabljajo za ogrevanje, in sicer zrak-voda, voda-voda in zemlja-voda. Ne glede na to, za katero vrsto gre, je servis toplotnih črpalk obvezen, ko se naprave pokvarijo.

Si predstavljate, da bi bili ob ekstremno nizkih temperaturah več dni brez ogrevanja? V izogib temu je ključnega pomena, da je v primeru okvare servis toplotnih črpalk odziven in učinkovit, kar pomeni, da so rezervni deli vedno na voljo in hitro dobavljivi. Za učinkovito delovanje in dolgo življenjsko dobo toplotnih črpalk, pa je pomemben tudi redni servis toplotnih črpalk, s katerim lahko še pravočasno odkrijemo morebitne napake v delovanju.

Categories: splošno