Dimnik je zagotovo izjemno pomemben del objekta. Ko se odločate za gradnjo povsem novega dimnika, je to potrebno skrbno načrtovati. Pri tem vam lahko v največji meri pomagajo strokovnjaki, ki poleg storitve izdelava dimnikov ponujajo še druge, na primer popravilo dimnikov, sanacija dimnikov.

Izdelava dimnikov narekuje kakovostne materiale. Le tako si boste omogočili kakovosten in varen dimnik z dovolj dolgo življenjsko dobo.

Izbira ustreznih materialov za izdelavo dimnikov

Izjemno pomembno je, da za izdelovanje dimnika uporabite ustrezne materiale – kar se da trpežne in ne nazadnje tudi obstojne. Pomembno je, kakšne vrste dimniških cevi izberete, kakšna je rozeta za dimnik, vratca za dimnik in še drugi pomembnejši elementi dimniškega sistema.

Ključno vlogo ima tudi dimniška kapa. Njena glavna naloga je dvojna. Po eni strani skrbi za zaščito dimnika pred vremenskimi vplivi, po drugi strani pa ima tudi estetsko vlogo.

Ne nazadnje pa je najpomembneje, da si za izdelavo dimnika najdete ponudnika, ki vam ponuja odlično razmerje med kakovostjo in ceno.

Kaj pomeni troslojni dimnik

Troslojni dimnik se lahko postavi tako na notranjo kot tudi zunanjo steno hiše oziroma objekta. Takšna vrsta dimnika je namreč toplotno izolirana s tremi sloji ali plašči.

Troslojni dimnik je lahek, njihova montaža pa je sila preprosta. Ne potrebuje namreč temelja. Obenem pa sploh ni potrebno, da bi troslojni dimnik potekal do tal. Lahko ga na primer postavite od prvega nadstropja navzgor. Ker je to končni izdelek, ga ni potrebno še dodatno obdelovati.

Uporaba troslojnega dimnika

Troslojni dimniki se uporabljajo za kurjenje s tekočimi, trdimi ali plinastimi gorivi, in to pri nizkotemperaturnih kondenzacijskih kotlin.

Troslojni dimnik v primerjavi s klasično obliko dimnika prinaša vrsto prednosti. Ima izjemno dobro neprekinjeno izolacijo, ponuja odlično toplotno izolacijo, ima majhno porabo prostora, majhna teža, kar pomeni, da ne potrebuje dodatnega temelja. Ne nazadnje vam takšna oblika dimnika prinaša tudi izjemno privlačen in moderen videz oziroma estetsko dovršenost.

Za izdelavo troslojnega dimnika si lahko s pomočjo spleta najdete cenovno dostopne ponudnike.

Categories: splošno