Ste tudi vi ljubitelji futurističnih filmov, v katerih lahko vidimo, kako so se ljudje združili s stroji in so vase vgradili vse vrste tehnoloških pripomočkov? Si predstavljate, da bi imeli možnost samo pomisliti, pa bi že lahko prišli do kateregakoli podatka, ki bi si ga zaželeli? Ljudje in informacijska tehnologija bomo nekoč postali eno, bi rekel marsikateri tehnološki vizionar. 

Če pa vprašate mene, pa trdim, da smo se ljudje že združili z informacijsko tehnologijo. Te sicer zaenkrat še ne nosimo pod kožo ali pritrjeno na možgane, pač pa smo psihično že tako prepleteni s svojimi mobilnimi telefoni, da so na nek način postali del nas. 

Kako smo s svojimi telefoni že povezani, postane jasno, ko nekomu poči steklo za telefon. Občutek ima, da se mu je razbilo okno v svet, kar lahko primerjamo s tem, da bi se nam nenadoma hudo poslabšal vid. V takem primeru hitro pomislimo, da je treba situacijo nujno rešiti, in morda je kdo ponesreči že najprej pomislil na okulista. Na srečo nezgoda kot je ta, da ti poči steklo za telefon, ni še niti približno tako nevarna, kot da bi si poškodovali oči. Popravilo iPhone stekel je seveda čisto druga reč kot obisk pri okulistu, vendar pa je zanimivo pomisliti, kako se utegne to v prihodnosti spremeniti.

Kaj nas čaka v prihodnosti?

Storitev, kot je popravilo iPhone stekla postaja vedno bolj urgentna zadeva, saj so mnogi tedaj, ko se jim razbije steklo za telefon, popolnoma onesposobljeni izvajati svoje običajne poslovne ali zasebne dejavnosti. V prihodnosti, ko bodo naši mobilni telefoni tudi postajali vedno bolj del nas tudi v fizičnem smislu, lahko pričakujemo razvoj nove tehnološko-medicinske znanosti, ki bo kot nekakšen hibrid med popravilom iPhona in medicino. Ko se bo namreč pokvarila tehnologija pod našo kožo, bo treba združiti miselne napore danes še zelo različnih disciplin.

Categories: splošno