Vse se še predobro zavedamo, da letnega časa s samo eno jakno ni možno preživeti. Če ti to uspeva, ti res čestitam, ker pri meni kolekcija jaken izgleda nekako tako:

To so samo tri vrste jaken, ki jih nujno želiš imeti v svoji garderobi. Zakaj? Takoj ti povem.

Usnjena jakna je absolutno nepogrešljiv kos v vsaki omari. Seveda govorim o črni usnjeni jakni oziroma jakni v videzu usnja. Črno lahko kombiniraš z vsem. Dobesedno VSEM! Hkrati bo tvoj outfit v katerega boš vključila usnjeno jakno izgledal bolj mladosten, razigran in drzen. Takrat lahko brez slabe vesti zraven obuješ še kakšne hude superge in izgledala boš fantastično. Črna jakna, check! Ampak, tu se ta zgodba ne konča… Jakne ponavadi nosimo ko so dnevi hladnejši in je samo vreme precej turobno. Zato črna ni dovolj. Prava izbira je tudi bordo rdeča, ki jo je prav tako enostavno kombinirati, poživila pa bo prav vsak outfit. Bordo rdeča barva je modna zdaj že tretjo sezono in občutek imam, da se ta trend ne bo končal kaj kmalu. Zato je definitivno prava naložba za prihodnost. Seveda so dobrodošle tudi druge barve jaken (rjava, modra, gorčično rumena itd.), ampak črna in bordo rdeča… no, temu jaz rečem obvezna oprema. Obljubim ti, da nakupa teh dveh kosov ne boš nikoli obžalovala.

Potem sva pa pri plaščku, ki je super izbira za bolj elegantne outfite. Spet, s črnim ne moreš zgrešiti, sploh če je bolj eleganten, se ti bo lepo podal k elegantni obleki. Kaj pa dolžina? Ja teh dolžin pa je veliko, ampak naj te potolažim, ne potrebuješ vseh! Če si nižje rasti ti priporočam krajšega oziroma tako dolžino, da ti ne sega čez koleno (še posebno če izbereš kakšno bolj živo barvo). Ta dolžina namreč ne bo pozitivno poudarila tvoje postave, kvečjemu te bo skrajšala… ampak če si res želiš daljši »trenč« in si manjša, potem ti res polagam na srce, da ga kombiniraš z višjimi petami. Pa naj si bodo to salonarji, gležnarji ali visoki škornji. Medtem ko pa za visoke dame, priporočam krajše dolžine plaščev. Predolg plašč te namreč lahko še optično poviša in če se ti že tako zdi da si višja od ostalih, potem tega ne želiva kajne? To seveda ne velja za plaček v črni barvi. Tega lahko nosiš kolikor te je volja. S krajšim plaščkom pa ti obljubim, da boš lepo poudarila svoje noge in boš absolutno izstopala.

Kaj pa prešita jakna? No, to pa lahko izbereš v katerikoli barvi, s kakršnimkoli vzorcem. Prešita jakna naredi celoten izgled bolj športen in pri takšnih outfitih imamo največ svobode. Prav ti bo prišla za sprehod, opravke, športne aktivnosti itd. Pa še ponavadi so prešite jakne bolj tople kot plaščki in usnjene, zato jo boš lahko nosila še pozimi, ko temperature ne bodo pod lediščem. Cenovno so ponavadi bolj ugodne od usnjenih jaken in plaščkov, tako da mislim da imava zmagovalko! Kaj pa ti meniš?