Veliko opreme potrebujemo tudi za delo na manjšem vrtu, kaj šele na velikem posestvu, ki postavlja še toliko več raznolikih izzivov. Na voljo imamo opremo, ki bo kos vsem tem nalogam, a najprej bo treba izbrati prave izdelke. Že med znamkami imamo veliko izbire, tako da se splača nekaj pozornosti nameniti njihovim prednostim in pomanjkljivostim.

Najprej gre omeniti znamko Husqvarna, ki ponuja predvsem kosilnice in motorne žage, a tudi razne druge pripomočke za delo na prostem. Izstopajo gotovo Husqvarna kosilnice, ki v nekaterih segmentih ponudbe praktično nimajo konkurence. Najprej je treba sicer vedeti, kaj potrebujemo in katera oprema se bo v konkretnih okoliščinah najbolje znašla, a gotovo ponujajo Husqvarna kosilnice nekaj uporabnih možnosti. Na voljo so tako napredne kosilnice, kot so recimo rider kosilnice in robotske kosilnice, kot tudi običajne samohodne ali kar nahrbtne Husqvarna kosilnice. V vsakem primeru znamka zagotavlja popolno zadovoljstvo, saj bo oprema delovala brezhibno skozi celo svojo življenjsko dobo.

Druga opazna znamka je Stihl, ki prav tako ponuja pestro zbirko izdelkov v različnih segmentih. Običajno se oredotočimo na motorne žage, Stihl namreč prav med temi najbolj izstopa. Res je sicer, da ta znamka predstavlja konkurenco Husqvarni in se ponudbi v veliki meri prekrivata, a vseeno so motorne žage Stihl zelo priljubljene in v nekaterih primerih predstavljajo skorajda samoumevno izbiro. Posebej priljubljene so okretne žage za vsestransko uporabo, torej prav tiste, ki se najpogosteje uporabljajo. Sicer pa Stihl dobro poskrbi tudi za zahtevnejše uporabnike, ki se redno srečujejo z zahtevnimi opravili pri delu z lesom. Gozdarjem so na voljo zmogljive motorne žage Stihl, s katerimi lahko brez težav podiramo drevesa in žagamo debele veje. Najbolje je izbrati vsaj dve napravi, da lahko uspešno pokrijemo vse potrebe – Stihl gotovo ponuja prave naprave, hkrati pa zagotavlja tudi posebno zmogljivost in odličen izkoristek opreme.

Categories: splošno