Verjetno ni garaže ali delavnice, ki ne bi imela v uporabi vsaj eno ročno ali električno žago. Med najbolj vsestranskimi žagami so zagotovo krožne žage za les. Te omogočajo natančno in hitro žaganje v ravni črti. Primerne so za dolge reze in rezanje debelejših obdelovancev, najpogosteje lesa, s pomočjo posebnih listov pa lahko žagate tudi posebne materiale. Običajno s krožnimi žagami režete iverko, vezane plošče, talne obloge iz trdih lesov in lesene podložne plošče.

Krožne žage za les so orodje primerno za vsakega malega mojstra ali profesionalnega uporabnika. Zaradi tega to električno ali baterijsko orodje razdelimo v hoby in profesionalni program. Hoby krožne žage so manj močnejše in nudijo manj dodatnih možnosti, zato so primernejše za domačo hoby uporabo. Profesionalne krožne žage z močjo do 2000W ali več pa so primerne za zahtevnejše uporabnike. Baterijske krožne žage hkrati odlikujejo še ergonomski ročaji in brezkrtačni motorji.

Namizna krožna žaga je nepogrešljiva v vsaki delavnici

Želja marsikaterega domačega mojstra je imeti takšno opremo, s katero bo ustvaril svoje izdelke hitro in enostavno. Odlična rešitev je v tem primeru namizna krožna žaga, ki je dejansko nepogrešljiva v vsaki delavnici. Ta žaga omogoča namreč izjemno natančne ravne reze pod različnimi koti, ki jih z drugimi napravami podobnih velikosti naredite težje. Namizna krožna žaga je izredno praktična in uporabna, saj jo lahko prenašate kamorkoli, hkrati pa je dovolj trdna, da še vedno omogoča hitro in zanesljivo delo.

Namizna krožna žaga omogoča obdelovanje različnih materialov. Zaradi tega imajo številne naprave vgrajen brezkrtačni motor, ki obljublja veliko moč in sposobnost. Ker pogosto to orodje prestavljate, žago lahko postavite na stojalo, večje kose lesa pa z vgrajenim akumulatorjem enostavno obdelujete brez izgube moči, režete tudi utore z natančno in prilagodljivo rezalno mizo. Moderna izdelava te naprave omogoča enostavno menjavo ščitnika in rezila.

Categories: splošno