Lamelni parketi so samo ena vrsta parketov, ki so z drugimi vrstami kakovostno povsem primerljivi. Za lamelni parket je značilno, da je sestavljen iz majhnih desk, ki so lepljene na mrežico. Vzorci lepljenih deščic so lahko različni – kocka, angleški vez, paralelni vez.

Lamelni parketi se lepijo na estrihe ali pa na druge že obstoječe podlage. Nato se obrusijo in zaščitijo še z oljem ali pa lakom.

Ključne lastnosti lamelnih parketov

Lamelni parketi so narejeni iz masivnega lesa, ki je debel 8 milimetrov ter je lepljen na mrežico. Tovrstni parketi imajo odlično toplotno ter zvočno izolacijo. Cenovno so dostopni za vsakogar, sama nega lamelnih parketov pa je podobna kot pri ostalih vrstah – lahko se lakirajo ali oljijo. Na takšen način se odlično zaščitijo pred umazanijo, vlago in poškodbami.

Kako lamelni parketi delujejo v prostoru, si lahko ogledate v spletni galeriji priznanega ponudnika, pri katerem lahko po ugodni ceni izbirate med številnimi vrstami parketov.

Gotovi parket iz dveh slojev

Za gotovi parket ste zagotovo že slišali, sploh pa, če se zanimate za nakup parketa. Prodajalci v specializirani prodajalni s parketi so vam ga zagotovo podrobneje predstavili in vam ob tem povedali, da obstajata dve različici gotovega parketa  – dvoslojni in trislojni gotovi parket.

Dvoslojni gotovi parket je torej sestavljen iz dveh slojev. Zgornji del je plošča iz hrastovega lesa, spodnji del pa je vezana plošča iz lesa breze. Ker gotovi parket te vrste vključuje vrhunski drevesni vrsti, je kakovostno izdelan in ne nazadnje tudi izjemno prestižnega videza.

Novost gotovega dvoslojnega parketa

Na trgu boste naleteli tudi na posebno novost – to je dvoslojni gotovi parket v manjših deščicah. Na videz je še najbolj podoben klasičnemu parketu. Novost vam je na voljo tudi v priljubljeni spletni trgovini, kjer vam ponudnik predstavlja še druge vrste parketov. Na voljo so vam tudi kakovostni izdelki za vzdrževanje ter nego parketov.

Categories: splošno