Priprava hrane pred neko zabavo ali prireditvijo, skratka vse, kar je nekoliko bolj obsežno od tega, česar smo vajeni, je lahko izjemno stresna. Poleg tega pa pride še do tega, da se na koncu izkaže, da z gosti ne moremo preživeti veliko časa, ker smo tako ali tako ves čas v kuhinji, vendar se to lahko popolnoma spremeni, če je v vse to vključena letna kuhinja na terasi.

Če pripravljamo hrano direktno pred gosti lahko z njimi ves čas komuniciramo ,prav tako pa jih lahko vključimo v celoten proces priprave hrane, kar pomeni, da je delo za nas nekoliko manj obsežno, po možnosti pa smo s pripravo hitreje konec, saj več rok delo opravi veliko hitreje. Letna kuhinja na terasi blesti v tem, da navaden piknik lahko spremeni v socialen dogodek, ki ga združuje hrana, ne samo zabava na kateri pač jemo, ali pa da se piknik spremeni v popolnoma navadno kosilo. Skoraj da vsak, ki je imel priložnost sodelovati pri pripravi hrane ve, kako bolj uživamo v njej, če vemo, da smo sodelovali pri njeni pripravi, kar idealno omogoča letna kuhinja na terasi.

Na pikniku je nepogrešljiv plinski žar

Eden izmed najbolj preprostih načinov, da pripravimo veliko količino hrane, še posebej mesa in kakšne zelenjave, je to, da vse skupaj zmečemo na plinski žar in pustimo vroči plošči ali rešetki, da naredi svoje. Prav tako pa je to eden izmed bolj enostavnih načinov priprave hrane, ki hkrati doseže toliko dodatnega okusa, saj se lahko hrana na visoki temperaturi karamelizira in tako dobi okus, ki ga ne moremo doseči v pečici ali na štedilniku. Da ne omenjamo tega, da je plinski žar eden izmed bolj čistih načinov peke, saj nimamo skoraj da nič dela s pospravljanjem poleg recimo klešč ali lopatke in tega, da moramo obrisati ploščo.

Categories: dom