Če se selimo, se bomo gotovo srečali z mnogimi komplikacijami, še posebej, če gre za kakšno precej oddaljeno lokacijo. A tudi na krajših razdaljah imamo veliko izzivov, ki jih je treba rešiti, preden se lahko dokončno preselimo na novo lokacijo. Pomislimo le na pohištvo in stanovanjsko opremo, predvsem na velike in težke predmete, ki jih želimo premestiti – razdalja ne igra posebne vloge, večji problem je predmete spraviti iz stanovanja in naložiti na vozilo. Nič čudnega torej, da selitveni servisi za krajše razdalje ne ponujajo bistveno ugodnejših cen, saj je treba plačati delo, ne zgolj prevoza. To velja tudi za selitve znotraj mesta, na primer v Ljubljani.

Selitveni servis Ljubljana – cenik

Koliko bo treba odšteti za selitev v Ljubljani? Sama razdalja v tem primeru običajno sploh ne igra omembe vredne vloge, saj gre v vsakem primeru maksimalno za nekaj kilometrov. Veliko bolj pridejo do izraza drugi dejavniki, zaradi katerih ima za selitveni servis Ljubljana cenik nekoliko poseben. Govorimo na primer o visokih stanovanjskih blokih, ozkih ulicah in drugih izzivih, ki otežujejo delo ponudnikov selitvenih storitev.

Jasno je, da sama razdalja v takšnih primerih predstavlja najmanjši problem, tako da tudi v ceni ne bo velike razlike, ali gre za selitev preko ulice ali na drugo stran mesta. Zato ima za selitveni servis Ljubljana cenik običajno oblikovan glede na vključene storitve in porabljen čas, seveda pa je navedeno, kaj dejansko je v takšnem paketu vključeno. Morda gre le za kombi in enega delavca, morda pa za celo ekipo, ki bo poskrbela za kompletno izvedbo selitve, vključno z demontažo opreme, prenosom iz stanovanja ter montažo na novi lokaciji. Takšne podrobnosti pa že močno vplivajo na ceno lokalne selitve, zato se je treba bolj posvetiti svojim potrebam v tem oziru, ne pa glede dejanske razdalje med staro in novo lokacijo.