Motorne žage Husqvarna so ene najbolj pogostih, saj ponujajo vrhunsko zmogljivost in profesionalne karakteristike. Ponujajo žage za celotno paleto gozdarskih in vrtnarskih del. Tako se v njihovi ponudbi znajdejo mini enoročne žage za obrezovanje drevja in grmovnic, male motorne žage za domačo uporabo in rezanje drv, srednje velike motorne žage za polprofesionalno in profesionalno uporabo, seveda pa tudi velike sekaške motorne žage najvišjega razreda, kot je na primer Husqvarna 560.

Pri dolgotrajni uporabi motornih žag nastane potreba po menjavi določenih delov, ki se najbolj obrabljajo. Zato so rezervni deli Husqvarna nepogrešljivi pri servisiranju vseh vrst motornih žag tega proizvajalca. Deli, ki potrebujejo najbolj pogosto menjavo, so predvsem meč in veriga motorne žage, pa tudi svečka motorja, zračni filter in izpostavljeni plastični deli ohišja. Ti se lahko ob udarcih hitro zlomijo, zato so po navadi narejeni z mislijo na pogosto menjavo in se lahko enostavno snamejo. Rezervni deli Husqvarna za originalne motorne žage obsegajo tudi nabor delov, ki se jih menja le po potrebi, a je vendarle potrebna pozornost pri njihovi menjavi. Sem spadajo bat motorja in batni obročki, filter za gorivo, membrane na uplinjaču in še nekateri drugi deli. 

Bolj obremenjene motorne žage, kot je Husqvarna 560, imajo po navadi močnejši motor, ki se bolj obrablja. V navodilih za uporabo je za vsak tip motorja zapisano, na koliko delovnih ur bi bilo potrebno zamenjati bat motorja. Ker pa vsak ne potrebuje tako močne žage, kot je Husqvarna 560, je za mnoge dovolj preverjanje stanja na nekaj let. Mnoge motorne žage so narejene za amatersko uporabo in prilagojene uporabi brez predvidenih velikih servisov, vsaj v prvih 10 letih življenjske dobe ne. Rezervni deli Husqvarna so vseeno na voljo za vse modele, ker tako omogočajo kvaliteten servis motornih žag tudi po tem, ko so že nekoliko izrabljene.

Categories: splošno