Pogosto se joga izvaja predvsem za zdravje in sprostitev, a prav tako lahko naletimo na programe, ki ponujajo povsem drugačno izkušnjo. Teh sicer ni toliko, saj so zahtevnejši in jih ni tako enostavno izvajati, vodijo jih strokovno odlično podkovani in zelo izkušeni učitelji, a vsekakor je v pestri ponudbi tudi takšna joga. Ljubljana je s široko zbirko vrhunskih izvajalcev idealna lokacija za iskanje takšne ponudbe. 

Kakšni joga programi so to? Pogosto gre za bistveno bolj obsežne in poglobljene programe, ki kombinirajo različne prvine fizične vadbe in meditacije. Učitelji se ne spoznajo le na fizične tehnike, na anatomijo in kineziologijo, temveč so dobro seznanjeni tudi s filozofijo in predvsem psihologijo joge. Na ta način je možno skozi jogo doseči različne učinke, kar ponujajo razni prilagojeni programi. Za mnoge interesente je najbolj zanimiva prav takšna joga, Ljubljana pa z odličnimi izvajalci gotovo ponuja pravo rešitev.

V obsežnih prilagojenih programih najdemo takšne, ki ciljajo prav na kakšne določene potrebe. V zadnjem času so precej priljubljene tehnike nevro-lingvističnega programiranja, prav tako je veliko povpraševanja po ezoteričnih programih. 

Joga v Ljubljani koristi tudi tistim, ki imajo kakšne specifične cilje, predvsem če gre za razvijanje fizičnih spretnosti. Tako se recimo izvaja rehabilitacijska joga, Ljubljana pa ponuja tudi jogo za športnike. S premišljeno oblikovanim in strokovno izvajanim programom je možno na ta način doseči zelo dobre učinke tako pri rehabilitaciji kot pri treningu, a seveda je treba izbrati dober program in zanesljivega izvajalca.

Napredna joga v Ljubljani vključuje še vadbo za točno določene skupine. To je recimo joga za otroke ali pa zelo priljubljena joga za nosečnice. Programi so tem ciljnim skupinam zelo dobro prilagojeni, zato so tudi precej priljubljeni. V tem oziru pa imajo dobri izvajalci še eno prednost – svoje programe lahko do potankosti prilagodijo, možna je tudi individualna vadba, tako da bo vsak našel pravo rešitev zase.

Categories: Storitve