Epoksi tlaki so znani po odličnih lastnostih, ki se izkažejo pri uporabi v zahtevnih okoljih. Gre za skorajda samoumevno izbiro v industrijskih prostorih, pa tudi v mnogih večjih in bolj obremenjenih ustanovah. Je pa na voljo več možnosti, ki se razlikujejo po svojih zmogljivostih, v končni fazi pa seveda tudi po ceni. Kakšna bo za epoksi tlak cena in katera opcija je glede tega najbolj ugodna?

Epoksi premaz

Če se omejimo le na razmislek o ceni, epoksi premazi gotovo predstavljajo najboljšo izbiro. Gre za cenovno ugodno sredstvo, ki ponudi solidno zaščito površine. V primerjavi z drugimi epoksi tlaki sicer ne zmore zagotoviti primerljive zanesljivosti, je pa tudi premaz čisto dovolj za mnoge uporabnike, predvsem domače mojstre v garaži ali delavnici.

Epoksi premaz je cenovno ugoden iz dveh razlogov – že sam premaz oziroma material je dokaj poceni, saj so epoksidne smole široko razpoložljive, poleg tega pa prihranimo še s tem, da tak premaz ne zahteva posebej zahtevne namestitve. Nanesemo ga na betonsko površino, pri tem pa ni veliko dela, prav tako ne potrebujemo posebnih spretnosti. Epoksi premaz nanesemo podobno kot zidno barvo na stene.

Dražje rešitve

V poštev pridejo tudi dražje rešitve. Čeprav je za epoksi tlak cena v tem primeru višja, ponudba ni nujno manj ugodna, če upoštevamo razmerje med kakovostjo in ceno. Od dražjih tlakov namreč lahko pričakujemo bistveno boljšo zaščito. Izdelani so iz več plasti kakovostne epoksidne smole, odlike te pa dopolnjuje še zanesljiva podlaga. Tako je lahko za epoksi tlak cena relativno visoka, a vseeno predstavlja zelo privlačno ponudbo. Nenazadnje se investicija v kakovosten tlak poplača na dolgi rok, s praktično neomejeno življenjsko dobo in odličnimi lastnostmi takšnega tlaka. Splača se torej v izhodišču plačati nekaj več, da na dolgi rok prihranimo. Pri premazih se lahko hitro zgodi, da nas bodo pustili na cedilu, če jih preveč obremenimo, kar vodi v stroške, skrbi in delo.

Categories: Stanovanje