Vrata smo vajeni večinoma odpirati ročno, seveda pa dobro poznamo tudi avtomatska vrata. Cena je za naprednejše izvedbe nekoliko višja, zato takšnih vrat običajno ne uporabljamo v stanovanjskih prostorih, jih pa zelo pogosto videvamo v kakšnih poslovnih prostorih, predvsem v trgovinah. Imajo namreč kar nekaj prednosti v takšnem okolju, zato je pogosto smiselno za ta namen uporabiti napredna vrata, ki jih poganjajo električni pogoni.

Običajno so to električna drsna vrata, ki poleg avtomatskega delovanja prinašajo še prednosti drsnega mehanizma. So zelo elegantna in funkcionalna, kot nalašč za uporabo tam, kjer želimo navdušiti veliko število obiskovalcev. Na voljo imamo različne mehanizme, s katerimi je možno prilagoditi delovanje vrat, navsezadnje lahko izberemo tudi pametna vrata, ki na tem področju odpirajo še dodatne možnosti.

Električna drsna vrata že v svoji osnovni izvedbi ponujajo zelo prepričljive funkcionalnosti. Glavna naloga električnega pogona je seveda ta, da omogoča enostavno odpiranje in zapiranje vrat. Običajno pogon povežemo s senzorjem gibanja, tako da vrata res delujejo povsem samodejno, seveda pa imamo na voljo tudi druge možnosti, recimo odpiranje z gumbom. Pri tem lahko dosežemo zelo dobre učinke, če se poslužimo napredne opreme, lahko imamo recimo vrata, ki jih odpiramo s prstnim odtisom. Seveda je za takšna avtomatska vrata cena nekoliko višja, imamo pa pri naprednih rešitvah na voljo celo vrsto prepričljivih učinkov.

Druga avtomatska vrata

Električna drsna vrata so zelo priljubljena in že prinašajo vse potrebne funkcionalnosti za mnoga bolj ali manj zahtevna okolja, imamo pa na voljo tudi druga avtomatska vrata. Cena je lahko višja, še posebej če se odločamo za kakšne napredne izvedbe. Dobro alternativo pogosto ponujajo vrtljiva vrata, ki jih radi uporabljamo, z električnim pogonom pa je možno opremiti tudi običajna krilna oziroma nihajna vrata. Smo torej zelo prilagodljivi, če iščemo vrata s kakšnimi prav posebnimi učinki.

Categories: splošno