Delo na vrtu ni nujno zelo zahtevno, sploh če skrbimo le za lepo in urejeno zelenico. Moramo pa stalno skrbeti za to, da je trava lepo pokošena. Na pomoč nam priskočijo napredne kosilnice, ki nam to delo močno olajšajo. Seveda lahko najboljšo izkušnjo pričakujemo v primeru, da skrbno izberemo ustrezno kosilnico glede na naše potrebe. Napredne vrtne kosilnice so priljubljena izbira zahtevnejših uporabnikov, ki imajo nekatere posebne potrebe.

Vrtni traktorji

Posebno kategorijo sedežnih kosilnic predstavljajo vrtni traktorji, ki samo možnost košnje nadgradijo še s širokim naborom drugih funkcionalnosti. Pričakujemo lahko zelo dobro izkušnjo, tudi če se pri delu na terenu srečujemo z različnimi izzivi. Ravno zato so takšne naprave priljubljena izbira profesionalnih vrtnarjev, pa tudi mnogih kmetovalcev, sadjarjev in drugih uporabnikov. Gre za vsestransko opremo, ki svoje delo odlično opravi – v prvi vrsti seveda zagotavlja brezhibno košnjo, pri čemer prepriča z izjemnim udobjem pri delu na večjem posestvu, ima pa še mnoge druge funkcionalnosti, ki se jih splača izkoristiti. Vrtni traktorji omogočajo uporabo priključkov za nadaljnjo obdelavo terena, površino lahko sproti gnojimo, lahko poskrbimo za zbiranje odpadnega materiala, površino lahko valjamo ali pa s traktorjem prevažamo kakšne materiale in opremo.

Druge napredne kosilnice

Podobno delo kot vrtni traktorji lahko opravijo napredne sedežne oziroma rider kosilnice, če nimamo kakšnih posebnih potreb poleg košnje na večji površini. Nekatere vrtne kosilnice pa predstavljajo posebne prednosti na manjših površinah. Izstopajo recimo robotske kosilnice, ki so zelo uporabne na različnih površinah, tudi na kompleksno oblikovanih zelenicah z večjimi nakloni, ozkimi prehodi in drugimi ovirami. Sodobne robotske kosilnice se odlično znajdejo v vsakem okolju in ponujajo zelo navdušujočo uporabniško izkušnjo.

Zelo prepričljive pa so lahko tudi manjše vrtne kosilnice, predvsem nahrbtne in samohodne kosilnice z električnim pogonom. Tudi zahtevnejši uporabniki se s pridom poslužujejo takšne opreme, saj zagotavlja odlične rezultate pri delu in prijetno uporabniško izkušnjo.

Categories: splošno