Nevidni zobni aparat invisalign lahko dobimo že po zelo ugodni ceni. To je najnovejši način ravnanja zob, ki je praktično neviden. Na zobe nam namreč namestijo prozorno opornico, narejeno iz kvalitetnega materiala, ki skrbi za ravnanje naših zob. Njena glavna prednost je tudi ta da jo lahko snamemo kadarkoli želimo. Omogoča nam normalno komuniciranje z ostalimi in je zato izredno priljubljen pri odraslih osebah, ki v službi veliko kontaktirajo s strankami. 

Nevidni zobni aparat invisalign pridobimo po natančnem pregledu naših zob, ki jih osebje poskenira z intraoralnim skenerjem in naredi 3D model. Ta model pošljejo v obdelavi in na njegovi podlagi naredijo opornice, ki bodo zelo hitro ravnale naše zobe. Rezultate bomo lahko opazovali že vsak teden sproti. 

Nevidni zobni aparat invisalign se tako iz tedna v teden zamenjuje. Isto opornico lahko imamo največ dva tedna, saj so potem naši zobje že v novem položaju in tako potrebujemo novo. Zobje se s pomočjo nevidnega aparata premikajo izredno hitro in tako bomo imeli ravne zobe v občutno hitrejšem času. 

Implantat za spodnjo čeljust

Implantat je odličen za nadomeščanje izgubljenega ali izpuljenega zoba. Namestimo ga namreč lahko v skorajda vsako čeljust in nanj pritrdimo nov umetni zob, ki bo deloval tako izredno naravno. Tisti, ki ne bodo vedeli, da smo izgubili svoj zob, sploh ne bodo opazili razlike. 

Implantat je narejen iz titanovega vijaka, ki nam ga kirurg vsadi v našo čeljust. V kolikor nimamo nobenega zoba več, pa nam mor namestiti vsaj štiri zobne implantate, ki bodo držali celotno fiksno protezo. Tisti, ki jim manjka manj zob, pa bodo potrebovali le enega ali dva implantata. 

Implantat predstavlja za marsikoga edino možno rešitev, za normalno prehranjevanje in za samozavestno komunikacijo z ostalimi. Brez zob se namreč vsakdo počuti osramočenega in se zato raje izogiba družbe ter preneha obiskovati javne dogodke.

Categories: splošno