DPF filter je sestavni del izpušnega sistema pri dizelskem motorju, naj bo tovorno ali osebno vozilo. Odstranitev DPF filtra iz izpušnega sistema pride le v primeru okvare. Največji problem DPF filtra je, da se iztroši in postane hitro zapacan od trdnih delcev. Problem nastane tudi pri uporabi napačnega motornega olja. To nastale le v primeru ne vzdrževanja izpušnega sistema. Usodno za DPF sistem je mestna vožnja in kratke relacije. Dobra novica je, da se DPF filter lahko sam regenerira z vzdrževanjem, načinom vožnje in velikosti filtra. Odstranitev DPF filtra iz izpušnega sistema se lahko prepreči z manjšimi vzdrževalnimi deli in skrbjo za vozilo

Odstranitev DPF filtra iz izpušnega sistema preprečimo z rednim kemičnim ali fizičnim čiščenjem. Odstranitev DPF filtra iz izpušnega sistema ni priporočljivo, saj ni najenostavnejša in najcenejša rešitev, pri programiranju se pojavijo razne težave in tvegamo usodne poškodbe turbine.

Izpušni sistemi so povezani s pravilnim delovanjem motorja

Izpušni sistemi ne poskrbijo samo za odvajanje plinov. Njihova naloga je pravilno delovanje motorja, manjša hrupnost in zmanjševanje onesnaževanja okolja.

Izpušni sistemi in njihovo delovanje je opisano tudi na spletni strani podjetja, ki vam ponuja storitve, povezane z njimi.

Ekspanzijski ali vmesni lonec zagotavlja notranje dušenje hrupa, njegov namen je znižanje tlaka in širitev plinov; izpušni lonec zmanjšuje hrup, (ko izpušni lonec zataji slišimo glasen zvok, vezi so popustile), nameščen je za razdelivcem, katalizatorjem, srednjim dušilcem zvoka; izpušna cev je del končni del izpušnega sistema, ki ga opazi vsak laik; AGR ventil je del, ki je nameščen v bloku motorja, nadzoruje izpuste plinov.

Če vas tovrstne storitve zanimajo oziroma jih potrebujete za svoje vozilo, se lahko s podjetjem povežete kar preko spletne pošte ali pa telefonskega pogovora. Prijazno osebje vam bo strokovno svetovalo, kaj je treba narediti v primeru kakršne koli okvare, ki se navezuje na izpušne filtre.

Categories: splošno