Dobra izolacija je en izmed tistih elementov, ki ne pridejo takoj do izraza, a ključno odločajo o udobju in kakovosti bivanja v stanovanjskih prostorih. Pravzaprav gre na dolgi rok za enega izmed ključnih hišnih sistemov. Najbolj očitno seveda pri zagotavljanju topline in udobja, a prav tako opazno tudi pri prihrankih, ki jih lahko v kombinaciji z dobro izolacijo ponudijo učinkoviti ogrevalni sistemi.

V dobro izoliranih prostorih se najbolje obnesejo toplotne črpalke. Za ogrevanje bodo stroški minimalni, učinek pa bo nadvse prepričljiv. Uporabimo lahko tudi nizkotemperaturne sisteme, ki so enostavni, cenovno ugodni in na dolgi rok zelo učinkoviti, predvsem pa zagotavljajo popolno zadovoljstvo stanovalcev, ki bodo uživali v dobro ogrevanih prostorih. Toplotne črpalke za ogrevanje koristijo brezplačno energijo iz okolja, z dobro izolacijo pa toploto dlje časa zadržujemo v notranjosti – rezultat je izjemno varčno in učinkovito ogrevanje, ki je vsekakor prava izbira za tiste, ki želijo na dolgi rok pri ogrevanju čim več privarčevati, ne da bi morali s tem privoliti v nižje temperature stanovanja.

V poštev pridejo vse izvedbe toplotnih črpalk, saj lahko v vsakem primeru do potankosti izkoristimo njihove funkcionalnosti. Dobro se obnesejo že čisto osnovni modeli, še bolj zanesljiva izbira pa je vsestranska toplotna črpalka zemlja voda, ki lahko tudi v mrzlih zimah zagotovi popolno zadovoljstvo. Toplotna črpalka zemlja voda pridobiva energijo iz zemlje, kjer je zaloga praktično neomejena, tako da zmogljivost v hladnih dneh ni pod vprašajem. Prav tako je zagotovljen odličen izkoristek takšne toplotne črpalke, za ogrevanje namreč ne bo treba uporabljati dodatnih sistemov. Na dolgi rok ponuja toplotna črpalka zemlja voda odlično izkušnjo, saj se nanjo lahko povsem zanesemo v vsakem trenutku, z opremo tudi ne bo veliko dela.

Dobra izolacija lepo dopolnjuje zmogljivosti sodobnih toplotnih črpalk. V praksi največ šteje prijeten občutek, ki ga lahko pričakujemo v vsakem letnem času, gotovo pa so zelo dobrodošle tudi druge prednosti, ki jih ponuja ta kombinacija.

Categories: splošno