Oljen parket je ena izmed najboljših vrst parketa na tržišču ta trenutek. Oljen parket je izjemno popularen, zanj se odločijo številni uporabniki, saj ima veliko pozitivnih lastnosti. Seveda ima oljen parket izjemo dolgo življenjsko dobo in je zaradi tega izjemno popularen. V kolikor želite podaljšati življenjsko dobo, potem morate parket redno premazovati z oljem in tako ali drugače skrbeti zanj, da ga boste imeli kar najdlje časa mogoče. 

Slaba stan oljenega parketa, pa je zagotovo njegova cena. Oljen parket je ena izmed najdražjih vrst parketna na tržišču in samo cena je njegova slaba lastnost. Ker je narejen iz posebnih vrst lesa in ker ga je potrebno oljiti ima oljena parket visoko ceno in zara tega se ljudje velikokrat ne odločijo zanj. 

Seveda obstaja tudi več vrst lesa iz katerega naredijo oljen parket, zato obstaja več vrst oljenega parketa. V kolikor se boste odločili za oljen paket, morat vedeti, da bo olje za parket postala vaša obvezna oprema. V primeru, da iščete kvalitetno vrsto parketa, potem se zagotovo odločite za oljeni parket, kljub temu, da boste zapravili nekaj več denarja, boste dobili dobro kvaliteto. 

Kako izgleda lamelni parket?

Lamelni parketi so le ena izmed vrst parketov, ki so na voljo na tržišču. Lamelni parket je ena izmed bolj popularnih vrst parketa, ko se ljudje odločajo za prekrivanje tal, pri večjih površinah. Lamelni parketi so popularni z različnimi vzorci, ki jih lahko najdete v šolah, knjižnicah, mogoče tudi stanovanjih v bloku. Saj je izjemno enostaven za montažo, poleg tega pa je njegova montaža tudi izjemo hitro opravljena, zaradi tega je izjemno popularen pri polaganju tal za večje površine. 

Danes seveda mojstri polaganja paketa znajo takšen lamelni parket položiti na veliko različnih načinov in vrst. Lamelni parketi so sicer enostavni za vzdrževanje, vendar jih je vseeno potrebno brusiti, lakirati in oljiti vendar ne zahtevajo toliko pozornosti kot ostale vrste parketa. 

Categories: splošno