Pepel je lahko zelo trdovraten vsiljivec na različnih površinah, posebej problematičen je v primeru, da se z njim soočamo v lepo urejenih stanovanjskih prostorih. Ker so odprti kamini in podobna kurišča dokaj priljubljena izbira tistih, ki želijo svoje stanovanje opremiti v skladu s sodobnimi modnimi smernicami, je treba že takoj poskrbeti tudi za učinkovito čiščenje pepela. Za to poskrbi raznolika oprema.

Če imamo s pepelom opravka v notranjih prostorih, bo najboljša izbira gotovo Karcher sesalec za pepel. To je specializirana oprema priznanega proizvajalca, torej se lahko povsem zanesemo na zmogljivost in zanesljivost takšne naprave. Karcher sesalec za pepel je posebej prilagojen nalogi čiščenja pepela, kar je razvidno iz nekaterih specifičnih prednosti – najprej pade v oko ojačana konstrukcija, ki poskrbi za zaščito pred vročim pepelom in žerjavico, nato pa bomo ugotovili, da sesalec za pepel dobro poskrbi tudi za drobne delce pepela, ki bi v običajnih sesalcih ušli vsem filtrom. Tako omogoča Karcher sesalec za pepel povsem brezskrbno sesanje pepela, ne da bi ta uhajal nazaj v prostor. Gre za priročno in učinkovito opcijo, ki jo je pametno izkoristiti, če imamo v stanovanju odprto kurišče.

Če imamo kamin na zunanjih površinah, bo delo morda še enostavnejše. Običajno namreč zunaj nimamo tako občutljivih materialov in površin, tako da za čiščenje poskrbi kar visokotlačni čistilec na toplo vodo. Že z močjo curka tople vode je namreč možno uspešno odstraniti drobce pepela, ki se lahko sicer zažrejo v razne površine. Visokotlačni čistilec na toplo vodo ima na zunanjih površinah seveda tudi mnoge druge naloge, ne moremo pa pričakovati, da bo uporaben prav v vsakem primeru. Še vedno torej lahko uporabimo namenski sesalec ali pa se dela lotimo ročno. Je pa visokotlačni čistilec na toplo vodo v večini primerov vseeno najboljša opcija, na ta način lahko pogosto očistimo tudi samo kurišče in okolico.

Categories: splošno