Opremljanje doma je zagotovo eno izmed zanimivih opravil v našem življenju. Ni pa nujno, da je vedno v dobrem smislu, saj lahko opremljanje doma postane tudi naporno.

Ker je izgled pomemben, je bistveno to, da se opremljanja lotimo premišljeno, še posebej, če opremljamo majhen prostor – takrat imamo še več izzivov, saj je razporeditev elementov ključnega pomena.

Opremljanje doma

Če imate veliko stanovanje, ampak v njem nimate sten, da bi prostore ločili, lahko to naredite tudi s posebnimi detajli, na primer kuhinjo lahko od dnevne sobe ločite z manjšo mizo, ali pa morda z jedilnim pultom.

Razmišljajte o tem, da ni nujno, da elemente razporedite klasično. Če v kopalnici nimate prostora za pralni stroj, ga lahko postavitev v drug prostor, kjer imate več prostora. Če ste varčni s prostorom, lahko kupite posteljo, ki se sestavi sama vase in na ta način pridobite več prostora in morda še dodaten prostor za omaro.

V vaše stanovanje dodajte svetle barve, ki bodo optično povečale majhno stanovanje, poskrbite pa za živahne razno-barvne dodatke, ki bodo prostor še bolj poživile in polepšale.

Oprema stanovanja

Če vam nekateri predmeti zasedajo prostor, poskrbite, da v vašem stanovanju ostanejo le predmeti, ki jih zares potrebujete.

V majhno stanovanje morda ne bodo pasali temni kosi pohištv, zato dobro premislite o kombinacijah barv.

Na zadnje ne pozabite na dobro osvetljavo v vašem stanovanju, saj le ta vpliva na vaše razpoloženje in voljo. Poskusite organizirati stanovanje tako, da bo v njem čim več naravne svetlobe, kadar pa to ni možno, pa premišljeno uporabite luči.

V novem domu se boste zagotovo počutili izvrstno!