Parketi so izjemno cenjena talna lesena obloga. Ponašajo se namreč s prednostmi, ki jih nekatere druge obloge za tla ne premorejo. Že hoja po parketu je nekaj povsem drugega kot na primer hoja po ploščicah.

Parketi v prostoru v hipu ustvarijo prijeten in domač občutek, kar je še ena od poglavitnih prednosti. Načeloma je takšna lesena talna obloga tudi kakovostna in trpežna, veliko pa je seveda odvisno od drevesne vrste, iz katere je parket izdelan.

Parketi se med seboj razlikujejo v marsičem, tudi glede na vrsto in ne nazadnje na način polaganja. Odlična izbira so na primer klasični parketi oziroma masivni parketi. Na trgu so vam na voljo neobdelani pa tudi gotovi klasični parketi. Od vrste parketa pa je v veliki meri odvisen tudi odtenek. Na voljo so vam številni odtenki parketov. Pomembno pa je, da se izbrani parket dobro ujame z vsemi elementi v prostoru.

Učinkovito in hitro polaganje parketa

Hitrost polaganja parketa je v veliki meri odvisna od same vrste izbranega parketa. Prav tako pa je polaganje parketa v precejšnji meri odvisna tudi od izvajalca. Ravno zato je izjemno pomembno, da si na trgu najdete izkušenega mojstra, ki parketa ne bo samo hitro položil, temveč tudi na kar se da kakovosten in učinkovit način.

Kakovostno polaganje parketa izjemno vpliva na življenjsko dobo. Če bo parket položen površno, potem pričakujte, da vam priljubljena lesena talna obloga ne bo dobro in niti ne dovolj dolgo časa služila.

Za polaganje parketa pa ne potrebujete samo izkušenega parketarja, temveč kar nekaj ustreznih orodij oziroma pripomočkov. Če si boste izbrali dobrega polagalca parketa, bo ta imel prav vse pripomočke pri sebi. Potem ko bo parket že položen, pa vam bo svetoval, koliko časa naj bo parket v mirovanju oziroma koliko časa naj ne bo smeli hoditi po njem oziroma ga kakor koli obremenjevati.

Categories: splošno