Prenosni projektor je priročna naprava, ki postaja vedno pogostejši sopotnik ljubiteljev raznih multimedijskih vsebin. S pomočjo takšnega pripomočka namreč lahko povsod in v vsakem trenutku ustvarimo pravo projekcijo, ki bo navdušila tudi širše občinstvo. Seveda pa se ti mini projektorji ne morejo kosati z večjimi in dražjimi projektorji, ki se uporabljajo za pravo kino vzdušje.

Če mora ustvariti projektor kino vzdušje, miniaturne naprave ne bodo prišle v poštev. Za ogled filmov potrebujemo napravo, ki omogoča projiciranje slike na večjo površino, poleg tega je dobrodošla tudi dodatna svetilnost, ki dopolni odlike vsakega projektorja. Prenosni projektor je dokaj omejen v tem, na kakšno razdaljo lahko projicira sliko in kako velika bo projekcija. Da bi ustvaril projektor kino, mora biti slika velika in svetla – mini projektorji na manjši površini sicer lahko prikažejo svetlo in razločno sliko, ne morejo pa tega učinka prenesti na večjo površino.

Prav tako je ena izmed pomanjkljivosti žepnih projektorjev ta, da niso posebej uporabni v vseh razmerah. Ker so namenjeni prav uporabi v različnih okoljih brez posebne predhodne priprave, je to lahko velika pomanjkljivost. Ni nujno, da mora posnemati projektor kino, tudi za čisto običajne projekcije je izrednega pomena dobra svetilnost naprave. Če želimo prenosni projektor uporabljati v neoptimalnih svetlobnih pogojih, bomo verjetno razočarani s svetlostjo in razločnostjo slike. V majhno ohišje je pač težko spraviti kakovostne komponente, ki lahko ponudijo močno projekcijo.

Seveda ima prenosni projektor tudi mnoge prednosti, ki lahko odtehtajo omenjene pomanjkljivosti. Poleg tega pa lahko kar najboljšo verjetnost za zadovoljstvo pri uporabi zagotovimo s tem, da izberemo kakovosten mini projektor. To niso cenene miniaturne napravice, temveč gre za napredne kompaktne projektorje, ki se s svojimi odlikami približajo tudi bistveno večjim kino projektorjem. Je pa tudi cena znatno višja, čeprav večinoma še vedno ne dosega cene običajnih projektorjev višje kakovosti.