Večina ljudi ob misli, da bi doma tiskalni etikete pomisli, da je to nekaj popolnoma neuporabnega. Če samo logično pomislimo, kdo bi želel veliko, glasno, energetsko potratno napravo imeti doma. Ampak to ni točno to, kar imamo v mislih, ko omenimo to, da ima nekdo doma printer za etikete. Tu se gre za manjše tiskalnike, ki so prilagojeni na to, da delajo na nekoliko manjših skalah, kot je na primer Afinia printer.

Domač printer na etikete je sicer manjši, vendar to ne pomeni, da je kaj manj zmogljiv. Vseeno je prav vsak tiskalnik, ne glede na njegovo velikost, popolnoma primeren za to, da ga uporabljamo za kakršnekoli projekte, četudi nas omejuje dimenzija. Tukaj ne govorimo o tem ,da bi naš Afinia printer bil sposoben tiskati nalepke v velikosti recimo A4, kot to velja za druge domače tiskalnike, ampak so to precej ožje nalepke, ki se kontinuirano tiskajo na trak.

Tu imamo nato več možnosti. Lahko se odločimo, da naš Afinia printer nareže posamezne nalepke, kot jih lahko uporabljamo za manjše serije, al če moramo le označiti nekaj kozarcev ali zvezkov, lahko pa se odločimo, da nam printer za etikete hkrati natisne veliko število nalepk, ki se nazaj navijajo na zvitek, v katerem tudi nalepke originalno pridejo zapakirane.

Če za nekaj časa ignoriramo možnost domače uporabe, je dobro omeniti to, da je investicija v printer za etikete, kot je na primer Afinia printer nekaj, kar se mnogim manjšim pridelovalcem izdelkov na dolgi rok splača. Ne le, da po nakupu nismo več odvisni od zunanjega izvajalca del, torej tiskarn, lahko tudi kadarkoli hočemo prilagodimo število natiskanih etiket ali njihovo vsebino, kar pomeni, da bo manj etiket z napačnimi datumi romalo v koš zaradi poznih dostav iz tiskarne ali zamud v proizvodnji.

Categories: splošno