Vrata vabijo v poslovne prostore naše zaposlene, partnerje, stranke in druge obiskovalce, na katere želimo gotovo narediti dober vtis. Poznamo več različnih vrst poslovnih prostorov, v vsakem primeru pa bodo okolju gotovo koristila prestižna vrata. Ne le, da ta ponujajo prav poseben vizualni učinek, temveč na ta način nadgradimo tudi funkcionalnost prostora. Še posebej če imamo opravka z večjim pretokom obiskovalcev, bomo izbrali katero izmed učinkovitih izvedb avtomatiziranih vrat. Pogosto so to vrtljiva vrata ali pa vrata z drsnim mehanizmom.

Drsna vrata

Za poslovne prostore lahko priporočimo predvsem steklena drsna vrata. Cena za takšna vrata pokriva širok spekter, tako da lahko v ponudbi vsak najde rešitev, ki bo ustrezala predvidenemu proračunu, hkrati pa še vedno pokrila vse glavne zahteve. A če opremljamo ugledne poslovne prostore, potem je za steklena drsna vrata cena sekundarnega pomena. Splača se investirati v kakovostna vrata, pri čemer se osredotočimo predvsem na kakovost materialov in mehanizma.

Najprej se prepričamo, iz kakšnega materiala pravzaprav so steklena drsna vrata. Cena razkriva, da imamo opravka z zelo različnimi modeli, od cenovno ugodnega kaljenega stekla in celo nekaterih imitacij do vrhunskih steklenih izdelkov, ki so že skoraj umetniško delo. Pri mehanizmu smo prav tako pozorni na kakovost, saj ne želimo obupovati nad cvilečim in zatikajočim se drsnim mehanizmom.

Vrtljiva vrata

Še bolj prestižna so lahko vrata z vrtljivim mehanizmom, ki so prav tako na voljo v nekaterih posebej impresivnih izvedbah. Spet seveda izstopajo steklena vrtljiva vrata, ki bodo kot nalašč za tiste prostore, ki sledijo sodobnim modnim trendom. Ti namreč narekujejo uporabo stekla v posrečenih kombinacijah z drugimi materiali, tako z jeklom in drugimi kovinami kot z lesom. Seveda je kombinacij nešteto, tako da si lahko privoščimo veliko svobode pri oblikovanju popolnih vrat. Prav tako imamo nekaj opcij pri izbiri mehanizmov, za vrtljiva vrata je še bolj pomembno, da so zelo zanesljiva in enostavna za uporabo.

Categories: splošno