Spalnica je običajno precej funkcionalno naravnana, mnogi jo namenoma zelo minimalistično opremijo, saj to bojda pomaga pri kakovosti spanca. Seveda nima smisla v prostor dodajati nepotrebnega pohištva in opreme, in gotovo je res, da v elegantnem odprtem prostoru lažje zaspimo, a to še ne pomeni, da si ne moremo privoščiti nekaj več drznosti in sprostiti svojo domišljijo pri dekoraciji spalnice. Še posebej zato, ker imamo na voljo nekatere dekorativne elemente, ki ne bodo nikakor pokvarili splošnega občutka ali kakovosti spanca.

Pregrinjala in prevleke

Veliko možnosti nudi že sama postelja, ki ima dokaj veliko površino, ki jo lahko izkoristimo za dekoracijo. Temu služijo pregrinjala in prevleke, čeprav le posredno, saj je njihova primarna naloga seveda funkcionalna. Na voljo so zelo raznoliki kosi te vrste, od dolgočasnih enobarvnih do zelo lepo oblikovanih in poslikanih. Pravzaprav je možno pregrinjala in prevleke oblikovati tudi poljubno, saj tiskanje na tekstil ne predstavlja večje težave, tudi cena v tem primeru sploh ni bistveno višja.

Na svoj račun bodo pri tej vrsti dekoracije prišli otroci, ki lahko izbirajo med izjemno pestro ponudbo. Pregrinjala in prevleke je možno dobiti z motivi praktično vseh znanih risanih junakov, športnih zvezdnikov in drugih atraktivnih vsebin.

Okrasni vzglavniki

Spet ponuja možnost za dekoracijo oprema, ki je primarno namenjena funkcionalni uporabi. To so vzglavniki, ki imajo v spalnici pomembno nalogo, vseeno pa že s svojimi prevlekami omogočajo dopolnitev vizualne podobe prostora. Še večji potencial pa imajo okrasni vzglavniki, ki se pri uporabi ne bodo tako dobro izkazali, bodo pa izgledali veliko lepše. Okrasni vzglavniki so običajno manjši in v celoti poslikani s priljubljenimi motivi. Namenjeni so izključno dekoraciji, čeprav jih seveda lahko uporabimo za oporo pri kratkem počitku. Ponujajo odlično priložnost za dekoracijo spalnice, če le najdemo na postelji poleg običajnih vzglavnikov nekaj prostora tudi za okrasne.

Categories: Stanovanje