Pri košnji trave se srečujemo z različnimi nalogami, ki seveda zahtevajo uporabo različne opreme. V nekaterih primerih pridejo v poštev le napredne in zmogljive kosilnice, ki jih uporabljamo predvsem na večjih površinah, pogosto pa se izkaže, da je veliko bolj smiselno izbrati kakšno manjšo in okretnejšo napravo, s katero lahko delo bistveno bolje opravimo, če nimamo opravka z veliko zelenico. Seveda je izbira odvisna od konkretne situacije in potreb uporabnika, lahko pa računamo na to, da bo možno v široki ponudbi za vsakega kupca najti idealno rešitev, saj so na voljo zelo raznolike vrtne kosilnice.

Najbolj pestra je ponudba med manjšimi kosilnicami, kjer so predvsem nahrbtne in samohodne kosilnice. Že s temi napravami namreč lahko na terenu opravimo večino dela, tudi na nekoliko večjih zelenicah. Poleg tega pa takšno opremo potrebujejo tudi tisti, ki se soočajo z večjimi zelenicami, saj so to kosilnice, ki omogočajo učinkovito košnjo v manj dostopnih kotičkih in okoli raznih ovir. Ravno zato so te vrtne kosilnice zelo dobro prilagojene vsestranski uporabi v različnih okoljih, s tem pa pokrivajo širok spekter potreb in želja bolj ali manj zahtevnih uporabnikov.

Na področju kosilnic, ki se uporabljajo za zahtevno delo na večjih površinah, pa izstopajo vrtni traktorji. Na tem področju je izbire nekoliko manj, saj pridejo v poštev le zmogljive naprave, ki jih lahko uporabimo za zahtevno delo. Vrtni traktorji opravljajo veliko nalog – v prvi vrsti služijo košnji trave, poleg tega pa jih lahko s pomočjo različnih priključkov uporabimo še pri mnogih drugih opravilih na terenu. Tako so vrtni traktorji priljubljena izbira tistih, ki se soočajo z različnimi izzivi pri delu na večjem posestvu. Če imamo opravka le s travo in ne potrebujemo drugih funkcij, so sicer ustrezne tudi sedežne in rider kosilnice, ki lahko ponudijo še boljšo izkušnjo. Vsekakor pa so za vsako nalogo na voljo ustrezne vrtne kosilnice, ki jih lahko izkoristimo za odlično delo.

Categories: splošno