Sodobna oprema, ki jo uporabljamo pri delu na prostem, se v marsičem razlikuje od pripomočkov, ki so jih uporabljali naši predniki. Predvsem je očiten napredek na področju motornih naprav, ki delo močno poenostavijo. A razlike niso vidne le v primerjavi z zastarelo opremo, temveč tudi v primerjavi z le nekaj let starimi napravami. Pri vrtnih kosilnicah danes izstopajo tiste, ki jih poganjajo električni motorji.

Električna kosilnica ima v primerjavi z bencinsko alternativo mnoge prednosti. Že na prvi pogled vidimo, da je takšna kosilnica nekoliko bolj enostavno zasnovana, bolj čista in manj kompleksna. Tako lahko pričakujemo tudi lažje čiščenje in vzdrževanje, posledično tudi daljšo življenjsko dobo. Poleg tega akumulatorska kosilnica deluje zelo tiho in varčno, kar je lahko velika prednost pri redni uporabi. Na dolgi rok se izkaže, da je prihranek pri gorivu in vzdrževanju kar znaten, zato so takšne kosilnice priljubljene predvsem pri zahtevnejših uporabnikih, ki opremo redno uporabljajo. Seveda pa se električna kosilnica z vsemi svojimi prednostmi odlično obnese tudi v rokah običajnih domačih uporabnikov. Ponuja namreč zelo prijetno izkušnjo pri uporabi, saj deluje zelo tekoče in tiho, pri upravljanju pa je enostavna in udobna.

Raznovrstne električne kosilnice

Najbolj značilna akumulatorska kosilnica je bržkone samohodna kosilnica, ki pride takoj na misel, ko pomislimo na vrtne kosilnice. A z električnim pogonom so opremljene tudi mnoge druge sodobne kosilnice. Pravzaprav je možno praktično vsako vrsto kosilnic opremiti s takšnim pogonom, tako da imamo na tem področju veliko izbire. Zelo privlačna električna kosilnica je lahko robotska kosilnica, na voljo so tudi nahrbtne kosilnice z električnim pogonom. Prav tako lahko na elektriko delujejo večje kosilnice. Ponudba je pestra, akumulatorska kosilnica pa v vsakem primeru ponuja mnoge prepričljive prednosti. Pri nakupu nove kosilnice je izbira naprave z električnim pogonom skoraj samoumevna, saj gre za napredno kosilnico z mnogimi prednostmi.

Categories: Drugo