Vsak, ki si oblikuje notranjo opremo, ali pa pusti nekomu, da to uredi profesionalno, ima po navadi željo, da vsi prostori izgledajo kot da so večji in svetlejši, kot v resnici so in to je nekaj, kar lahko rešuje relativno nova ideja in sicer to, da namestimo steklena notranja vrata.

Vrata, ki imajo kot del vgrajen kakšen mozaik ali so delno prosojna ni nič novega, vendar je to, da namestimo vrata, ki so večinsko prosojna še vedno nekaj, kar ne spada ravno pod standard. Pomisleki, ki nastanejo so lahko glede umazanije, saj se radovedne otroške roke in pasji ter mačji smrčki na steklu še kako poznajo, ampak je to nekaj, kar lahko rešimo tako, da se odločimo za to, da je spodnji del stekla matiran, torej se umazanija in odtisi na njem ne poznajo tako hitro, zgornji del pa je načeloma varen pred otroki. Vsa steklena notranja vrata delujejo tako, da vizualno povečajo prostor, v katerem se nahajajo. Predvsem učinkovito je to, da so steklena notranja vrata nameščena tam, kjer je meja med velikim bivalnim prostorom in hodnikom, saj to poveže prostora in prepusti svetlobo na hodnik.

Kar je še bolj ne konvencialno je to, da so ta vrata steklena avtomatska drsna vrata. Prav tako kot steklo, je to, da se avtomatska drsna vrata nameščajo v stanovanjske objekte nekaj novega in zagotovo ni standard, ampak je nekaj, za kar se trenutno odločajo tisti, ki imajo v družini nekoga, ki je gibalno oviran. Če v dom, kjer prebiva oseba, ki ima težave z gibanjem namestimo avtomatska drsna vrata to pomeni, da se ta oseba lahko kar naenkrat popolnoma nemoteno premika prav povsod in dobi v lastnem domu veliko več samostojnosti in suverenosti pri gibanju, kar lahko dosežemo le tako, da namestimo avtomatska drsna vrata.

Categories: splošno