Steklena vrata se lepo podajo v različne prostore. Največkrat jih seveda srečamo v poslovnih prostorih ter v različnih pisarnah, vendar pa si jih lahko brez težav namestimo tudi doma. Izredno dobra ideja je namestili steklena vrata v majhno garsonjero, saj nam tako ne bodo zastirala pogleda ter prostora ne bodo po nepotrebnem manjšala.

Steklena vrata lahko na primer postavimo med kuhinjo in posteljo. Garsonjere niso veliko. Navadno merijo med 25 in 35 kvadratnimi metri. Ravno zato je vsak milimeter v garsonjero dragocen in vsakdo, ki živi v tako majhnem prostoru, mora imeti pametno izkoriščen vsak kotiček. Težava garsonjere je ravno v tem, da moraš imeti vse v enem prostoru.

Steklena vrata bi nam tu bila v veliko pomoč, saj bi z njimi elegantno razdelili prostor na kuhinjo in jedilnice ter na spalnico. Pri tem pa ne bi izgubljali preveč prostora, kot bi za s pregradno steno in kar je najpomembnejše, kuhinji ne bi odvzemali sončne svetlobe, ki prihaja le iz enega okna. Vsekakor bi bila tu steklena vrata najboljša izbira.

Pametna vrata so prilagojena za človeka

Pametna vrata so odličen pripomoček za vsakogar. To so vrata, ki se bodo samostojno odpirala in zapirala, kadar bo nekdo stal pred njimi. V hiši smo velikokrat s situaciji, ko zaradi polnih rok ne moremo odpreti vrat in se le s težavo trudimo, da bi jih vseeno odprli.

Pametna vrata se bodo odprla že ko se boste približevali in kar je še pomembnejše, sama se bodo tudi zaprla. Tako ne bo več težav z uhajanjem toplega zraka iz prostora na hladen hodnik. Takšna vrata so bila ustvarjena ravno zato, da karseda čimbolj pomagajo človeku pri vsakdanjih opravilih.

Pametna vrata storijo to, kar so včasih storili vratarji. Sama se odprejo ter tudi zaprejo. Nekateri si izberejo tudi možnost, da vrata sami odpiramo z dotikom na ploščico, vendar ta možnost ni tako udobna.

Categories: splošno