Pri izbiri motornih žag profesionalni gozdarji iščejo določene kvalitete, ki morda niso ravno tiste, na katere bi se osredotočili domači uporabniki. Nikakor ne smemo na prvo mesto postaviti le zmogljivosti in cene, veliko bolje je podrobno pregledati lastnosti naprave in ugotoviti, kako se bo ta odrezala pri opravljanju predvidenih nalog na dolgi rok. Že takoj pa je jasno, da pridejo v poštev le zanesljive naprave zaupanja vrednega proizvajalca – na področju motornih žag so to izdelki znamke Stihl.

Po zmogljivosti se zdi za profesionalno uporabo najboljša motorna žaga Stihl MS 261, ki res ponuja veliko. Z motorjem moči 3 kW se lahko žaga sooči tudi z debli in debelejšimi vejami, hkrati pa s težo pod 5 kg še vedno ohranja okretnost in uporabnost pri raznih sprotnih gozdarskih opravilih. Poleg tega Stihl MS 261 odlikuje tudi ugodna cena, saj to žago najdemo v srednjem cenovnem razredu po ceni okoli 700 evrov. Glede na to, da gre za zelo vsestransko, predvsem pa kakovostno in vzdržljivo žago, je investicija vsekakor smiselna in se bo pri uporabi hitro povrnila. Stihl MS 261 je velika pridobitev v zbirki opreme vsakega profesionalnega uporabnika.

Gotovo pa vsak gozdar potrebuje tudi manjšo žago za rezanje vej, čiščenje podrasti in podobna opravila. To je Stihl MS 170, cenovno ugodna žaga, ki navdušuje z vsestransko uporabnostjo, nizko težo in izjemno okretnostjo. Stihl MS 170 lahko vedno vzamemo s seboj in jo uporabimo za vsak opravek v gozdu. Ker gre za kakovost znamke Stihl, ugodna cena ni razlog za skrb, temveč odlična priložnost za investicijo v vrhunsko opremo. Stihl MS 170 res ponuja izvrstno razmerje med kakovostjo in ceno, na dolgi rok pa popoln izkoristek investicije – prav to žago bodo namreč tudi profesionalci najpogosteje uporabljali in dodobra izkoristili prav vse njene odlike. Kar nekoliko presenetljivo je, da je Stihl MS 170 na voljo že za 200 evrov.

Categories: Drugo