Avtodomi so postali med popotniki izjemno popularni. Zaradi povečanega povpraševanja, je postala tudi ponudba avtodomov na trgu izredno pestra. Tako lahko zasledimo avtodome različnih blagovnih znamk, modelov, predvsem pa velikosti, kar nam omogoča, da lahko vsak uporabnik poišče sebi najbolj primeren avtodom. Potovanje z avtodomi je možno preko celega leta, vendar pa so poletni meseci tisti, ko je potovanje z avtodomi bolj pogosto. Za prijetno potovanje v poletnih mesecih pa je nujno potrebna tudi kakovostna strešna klima za avtodom.

Strešna klima za avtodom se poleg avtodoma lahko namesti tudi na katerokoli drugo počitniško vozilo. Običajno je majhnih dimenzij, tako da se lahko namesti na streho vozila. Izbira ustrezne strešne klime za avtodom je predvsem odvisna od velikosti vozila. Za večji avtodom je potrebna bolj zmogljiva strešna klima za avtodom. Njeno tiho delovanje je nemoteče, zato omogoča prijetno bivanje, predvsem pa spanje v avtodomu.

Webasto grelec za učinkovito ogrevanje v ekstremnih temperaturah

Tovornjaki so gospodarska vozila, ki so namenjena prevažanju večjega tovora. Običajno gre za prevoz tovora znotraj države, lahko pa tudi za mednarodne prevoze. Narava dela je enostavno takšna, da so tovornjaki praktično uporabni preko celega leta, v vročih poletnih mesecih, kot tudi v ekstremnih zimskih razmerah. Webasto grelec je grelna naprava, ki v zimskih mesecih zagotavlja v kabini prijetno temperaturo.

Na trgu sta na voljo Webasto grelec za vodno ogrevanje in Webasto grelec za zračno ogrevanje, ki imata različno področje delovanja in tudi različno moč ogrevanja. Webasto vodni grelec ogreje motor že pred zagonom na obratovalno temperaturo, zato prosti tek motorja na mestu ni več potreben. Webasto zračni grelec pa zagotavlja toploto v voznikovi kabini, predvsem med odmorom in prenočevanje. Kljub razlikam v področju delovanja, pa na drugi strani oba Webasto grelca zagotavljata učinkovito delovanje pri ekstremno nizkih zunanjih temperaturah.

Categories: Drugo