Tla različnih prostorov gotovo sodijo med najbolj obremenjene površine v sodobnih stanovanjih. To velja posebej za tiste prostore, ki jih redno uporabljamo. Ne smemo pa pozabiti na nekatere vplive, ki nimajo neposredne povezave z uporabniki, ki po talnih površinah hodijo, temveč so vezani na razmere v prostoru. Tako so med najbolj obremenjenimi prostori tisti, v katerih imamo opravka z visoko vlažnostjo, pa tudi z razno umazanijo in razlitji. Gotovo prideta najprej na misel kopalnica in kuhinja – v obeh primerih potrebujemo kakovostne talne keramične ploščice, na srečo pa lahko v obeh primerih tudi brez težav najdemo takšne rešitve.

Posebej privlačne so kopalniške ploščice, ki omogočajo svobodno opremljanje kopalnice z odličnim učinkom. V kopalnici je keramika samoumevna izbira, saj moramo poskrbeti za dobro zaščito pred vplivi vodnih curkov in visoke vlage. Noben drug material ne more ponuditi primerljivih odlik kot kakovostna keramika, zato skoraj nima smisla brskati po alternativah. Na voljo imamo kopalniške ploščice, ki se bodo v tej vlogi odlično obnesle. Ne smemo pa pozabiti na to, da v tem okolju obremenitve ogrožajo tudi stene, zato talne keramične ploščice dopolnimo s stenskimi, vsaj do določene višine. Učinek v praksi je sicer v veliki meri odvisen tudi od kopalniške opreme in navad uporabnikov, vsekakor pa je pametno že v izhodišču izbrati kakovostne kopalniške ploščice in preprečiti morebitne težave, ki bi nastale pri uporabi drugih rešitev.

V kuhinji so prisotne še nekatere druge obremenitve, zaradi katerih moramo materiale zelo premišljeno izbrati. Predvsem izstopajo razni trdovratni madeži, recimo maščobe, ki jih težko spravimo z občutljivih materialov. Talne keramične ploščice navdušijo z enostavnim čiščenjem, enako velja za stenske ploščice, ki jih namestimo okoli kuhalnih površin. Tako lahko dobro zaščitimo občutljivejše površine in si zagotovimo izvrstno izkušnjo pri kuhanju. Na voljo imamo široko selekcijo privlačnih ploščic, poleg odličnega funkcionalnega učinka dosežemo tudi lep izgled.

Categories: splošno