Talne obloge vinil so že desetletja najbolj prodajane talne obloge. Ne samo v Sloveniji, ampak tudi po vsem svetu. Včasih so imele negativen prizvok, pač plastika. Močno pa so se izboljšale način nove proizvodnje.

Mnoge tovarne proizvajajo proizvode, ki imajo velik doprinos k varovanju okolja. Proizvajalci so vedno bolj ozaveščeni, da proizvajajo proizvode, ki jih je možno reciklirati. Talne obloge vinil se dobijo v različnih dimenzijah, debelinah in oblikam in so namenjene različnim bivalnim prostorom z a intenzivno in normalno uporabo. Tiha in prijetna je hoja po njih.

Zadnjih nekaj let poznamo razne izboljšave, tudi na področju talnih oblog. Nov izum se imenuje luksuzne vinilne dekorativne plošče. To je heterogeno vinilno talno oblogo, ki je sestavljena iz več plasti. Prodaja in proizvodnja vsako leto močno narašča. Pred 17 leti se je začetek izdelave talnih vinil oblog. Začelo se je na Daljnem vzhodu, Kitajska in Japonska. Prva proizvodnja v Angliji je stekla 14 let nazaj. Kitajska in Koreja in proizvajata največ vinila, se pa proizvodnja ponovno vrača v Evropo.

Imenujejo se dekorativna tla prihodnosti. To je vidno v razvoju talnih oblog.

Notranja vrata s steklom

Vrata izdelujejo iz kakovostnih materialov in dodatkov, le ti omogočajo daljšo življenjsko dobo.

Izbira notranjih vrat s steklom ni preprosta. Obstaja veliko dejavnikov, ki vplivajo na izbiro vrat. Ti dejavniki so barva, cena, material, dimenzije, sistem odpiranja in zapiranja, kljuke za vrata, cilindrični vložke in spone.

Notranja vrata s steklom omogočajo nadgradnjo notranje opreme v stanovanjskem objektu, saj se lahko dobro dopolnjujejo s talnimi oblogami in pohištvom.

Izbira materiala je pogojena s posameznimi lastnosti prostora in vrat, v katerem se bodo vrata nahajala. Vrata v vlažnem prostoru, kot so kopalni ali kletni prostor, potem morajo biti ustrezno zaščitena. Materiali ne smejo vpijati vlage. Pred izbiro materiala se moramo pozanimati tudi o njegovih toplotnih, zvočnih in izolativnih lastnosti. Lesena notranja vrata s steklom so najpogosteje izdelana iz bukve, breze, hrasta, mahagonija in češnje.

Categories: dom