Talne ploščice so močno na udaru, saj vam hitro kaj pade na tla in nastane razpoka. Keramični mojstri vam ponujajo nekaj nasvetov kako popraviti nastalo škodo.

S pomočjo kladiva in dleta morate previdno izbiti staro ploščico. To storite od sredine proti robovom ploščice. Odstraniti morate popolnoma vse ostanke fugirne mase in lepila. Uporabite električni strgalnik, ker je najbolj učinkovit.

Površino, kjer je bila poškodovana ploščica morate očistiti in nanjo nanesti novo lepilo. Nato vzemite novo ploščico, vtisnite jo v lepilo in jo poravnajte. Lepilo se mora posušiti. Fuge je potrebno zamazati s pomočjo fugirne mase. Tudi ta masa se mora posušiti. Na koncu z mokro gobo odstranite odvečno malto. In tako imate že popravljene ploščice.

Talne ploščice in fuge so zelo na udaru, če ne želite, da bi zamenjane talne ploščice preveč izstopale, lahko barvo malo sperete. To naredite tako, da na njih vnesete malo umazanije in jo vtrite. To počnite toliko časa, da se zlijejo skupaj z starimi fugami.

Kuhinjske ploščice

Kuhinjske ploščice v videzu lesa so kot ustvarjene za kuhinjo. Kuhinjske ploščice so izjemno obstojne in so primerne za prostore, kjer se bo zadrževala vlaga. Kuhinjske ploščice so mnogo bolj vzdržljive od lesa. Les je veliko težje vzdrževati, kot keramiko. V domu pride do obrabe lesenih površin hitreje kot ploščic, saj imate blatne hišne ljubljenčke, aktivne otroke, nepovabljene goste in podobno. Ploščice v imitaciji lesa so zelo lepe in se na samo oko ne razlikujejo od lesa. Kuhinjska tla bodo lepa in elegantna.

Kuhinjske ploščice v imitaciji lesa so krasna alternativa proti lesu. Misliti moramo pa tudi na gospodarico hiše, gospodinjo in ji olajšati delo. Ploščice se ne obrabijo in poškodujejo tako hitro kot les. V kuhinji nam hitro kaj pade na tla, naj si bo to lonec, nož ali kapljice vročega olja. In vse to hitreje poškoduje lesena tla kot keramična.

.

Categories: dom